Pohlak ja Luik tegid EMi avapäeval korralikud sõidud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Pohlak.
Anna Pohlak. Foto: Jaanus Koov

Täna Tallinnas alanud purjetamise Laser klassi EMi avapäeval näitasid eestlastest kõige korralikuimaid tulemusi Anna Pohlak ja Anne-Mari Luik, kes avapäeva järel hoiavad vastavalt 14. ja 17. kohta.

Laser Radial klassis sai Luik esimeses sõidus 6. ja teises sõidus 16. koha. Anna Pohlak sai esimeses sõidus 9. ja teises sõidus 12. koha.

Liidriks tõusis esialgsete tulemuste kohaselt Horvaatia sportlane Tina Mihelic 4 punktiga, teise koha haaras Charlotte Dobson Suurbritanniast 9 punktiga ning kolmandana jätkab soomlanna Tuula Tenkanen 11 punktiga.

Eestlannadest jõudis Liina Kolk (Saaremaa Merispordi Selts) avapäeval kokkuvõttes 54. kohale ning Katri Plooman 68. kohale.

Laser Standard klassis peeti samuti kaks võistlussõitu. Meeste teist sõitu ilmestas kolmandana startinud punase laevastiku üldine valestart ning sellele järgnenud musta lipu reegel, mille puhul ei tohi sportlane järgmises stardis asuda minut enne algussignaali üle stardiliini. Kordusstardis eksis musta lipu reegli vastu koguni 12 sportlast,  kes diskvalifitseeriti, teiste seas sai „bdf“ kirja ka üks favoriite Pavlos Kontides Küproselt. Kokkuvõttes asus juhtima hollandlane Rutger Schaardenburg, kes võitis oma laevastikus mõlemad sõidud. Kannul olümpiavõitja ja valitsev maailmameister Paul Goodison Suurbritanniast 4 punktiga ning kahekordne maailmameister Tom Slingsby Austraaliast 5 punktiga.

Eestlased alustasid võistluspäeva lootusrikkalt – esimeses sõidus sai Kaarel Kruusmägi oma laevastikus 5. koha, Patrick Abner 9. koha ning Argo Vooremaa  17. koha, ent teise sõidu tulemused  tõrjusid Eesti sportlased tagapoole.

Avapäeva seisuga jõudis kokkuvõttes eestlastest kõrgeimale Abner 39. kohaga. Kruusmägi jätkab võistlust 65. kohalt ning Vooremaa 82. kohalt. Karl-Martin Rammo tänase päeva tulemuseks jäi kokkuvõttes 96. koht. Teisele päevale lähevad vastu: Jaan Akermann  117. koht, Henri Ingelmann  127. koht, Martin Sepp  136, Tõnis Haavel 139, Alan Kõder 145, Henri Raska  147 ja Sten-Mark Bachmann 148.

Laser Standard klassis võistleb 148 ning Laser Radialil 88 sportlast üle maailma. Sõidud peetakse Standard klassis kolmes ning Radialil kahes laevastikus. Kvalifikatsioonisõidud kestavad kuni kolmapäevani, Euroopa meistrid selguvad reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles