Kohtus näidatud õõvastavad fotod ajasid Pistoriuse taas öökima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Jooksja Oscar Pistoriuse kohtuprotsessil näidati täna fotosid sündmuspaigast, mis ajasid Pistoriuse protsessi jooksul juba teist korda öökima.

Pistorius oksendas süüpingis ka paar päeva tagasi, kui kohtuarst kirjeldas tema tüdruksõbra Reeva Steenkampi surmavaid vigastusi. Täna oli tunnistajapingis esimese politseinikuna sündmuspaigale jõudnud kolonel Schoombie van Rensburg, kes rääkis sellest, milline vaatepilt talle Pistoriuse ja Steenkampi kodus avanes.

Van Rensburgi sõnul nägi ta majja sisenedes Steenkampi surnukeha, mis lebas teisele korrusele viiva trepi jalamil ning oli kaetud musta värvi kottide ja rätikutega. Arstid olid selleks ajaks naise juba surnuks tunnistanud. Politseiniku tunnistuse käigus näidati kohtusaalile kogemata ka fotosid Steenkampi kehast ja näost, mis kutsusidki Pistoriusel esile eelpool kirjeldatud reaktsiooni.

Köögist leidis van Rensburg eest Pistoriuse. «Küsisin temalt, mis juhtus, aga ta ei vastanud mulle. Ta lihtsalt nuttis,» sõnas van Rensburg. Verejäljed juhatasid politseiniku maja teisele korrusele vannituppa ja WCsse. Kohtus näidatud fotodelt võis näha, et vannitoa põrand oli üleni verine, seal lebasid verine käterätik ja kriketikurikas, millega Pistorius pärast tulistamist ukse maha lõi.

Tänasel protsessil taaslavastati ukse mahalöömise olukord - nimelt väidab kohtuekspert, et lapsepõlves amputeeritud jalgadega Pistorius ei kandnud kriketikurikat käes hoides jalaproteese. Pistorius on oma tunnistuses väitnud, et tulistas kõigepealt vannitoa ukse pihta neli lasku, pani siis proteesid jalgade külge ja üritas ust maha lüüa. Pistoriuse kaitsja Barry Roux palus ka eksperdil põlvili laskuda ja oma jalad maast üles tõsta, üritades sellega tõestada, et Pistorius ei oleks suutnud ilma proteesideta piisavat tasakaalu hoida ja kurikaga ust lüüa.

Pistoriust süüdistatakse oma elukaaslase Steenkampi ettekavatsetud tapmises, mis tähendaks süüdimõistmise korral vähemalt 25-aastast vanglakaristust. Pistorius väidab, et tulistas enesekaitseks, pidades eksikombel Steenkampi majja tunginud murdvargaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles