Bayerni vangi mõistetud president: maksudest hoidumine oli mu elu suurim viga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni endine president Uli Hoeness.
Müncheni Bayerni endine president Uli Hoeness. Foto: SCANPIX

Saksamaa kohus mõistis eile Müncheni Bayerni jalgpalliklubi presidendi Uli Hoenessi maksupettuse tõttu kolmeks ja pooleks aastaks vangi. Süüdistuse järgi jättis Hoeness maksmata tervelt 27,2 miljonit eurot, kandes oma aktsiaturgudel teenitud sissetulekud salajastele Šveitsis asunud pangaarvetele. Täna kirjutas Hoeness klubi kodulehel juhtunu kohta isikliku avalduse.

«Arutasin olukorda oma perekonnaga ja olen otsustanud karistusega leppida. Ütlesin ka oma juriidilistele esindajatele, et otsust pole vaja edasi kaevata. Sellega väljendan oma kahetsust ja suhtumist. Maksudest hoidumine oli mu elu suurim viga ja olen valmis selle eest vastutuse võtma,» sõnas Hoeness.

«Samuti teatan, et astun klubi juhtimise juurest tagasi, sest ei soovi Bayernile rohkem kahju tekitada. See klubi on minu elutöö ja jääb selleks alatiseks. Tänan kõiki klubi poolehoidjad toetuse eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles