Sergei Pareiko jääb veel kaheks aastaks Venemaale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko saab Venemaa kõrgliigas pidevalt mänguaega, kuid klubil ei lähe kõige paremini.
Sergei Pareiko saab Venemaa kõrgliigas pidevalt mänguaega, kuid klubil ei lähe kõige paremini. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Eelmisel suvel pikalt tööandjat otsinud Eesti jalgpallikoondise puurilukk Sergei Pareiko leidis septembri alguses endale mäletatavasti uue koduklubi, kui sõlmis aastase lepingu Venemaa kõrgliigas mängiva Nižni Novgorodi Volgaga. Nüüd saab 37-aastane Pareiko välja öelda ka tõsiasja, et vahepeal on kontrahti pikendatud – see kestab nüüd 2016. aasta juunini.

«Tegelikult oli see juba septembris kokku lepitud, kuid kõik paberid ei saanud kohe korda. Nüüdseks on kõik korras ja võin välja öelda, et lepingut on pikendatud kahe aasta võrra,» avaldas Pareiko. «Kõik vajalikud tähed on alla kirjutatud,» märkis puurilukk, kes lisas, et alguses räägitigi aastasest kontrahtist, kuid peagi tuli jutuks juba pikem leping.

Palgamured kimbutavad

Kui eelmisel suvel võis ka lugeda, et 37-aastase Pareiko karjäär võib peagi läbi saada, siis mängumees ise selliseid mõtteid ei mõlguta. «Olen seadnud iseendale eesmärgi, et tahan mängida kõrgel tasemel. Praeguse olukorra üle olen õnnelik eelkõige seetõttu, et nüüd ei pea taas suvel uut klubi otsima hakkama,» rõõmustas Pareiko. «Tunnen, et suudan sellisel tasemel mängida ning tervist ja tahtmist jätkub samuti. Nüüd on loodud minu jaoks olukord, kus kõik sõltub ainult minust.»

Venemaa meediast on läbi käinud ka jutud, et Volgat kimbutavad rahaprobleemid ja mängijatele on töötasud maksmata. Samas olevat selline probleem klubis esinenud ka eelnevatel aastatel, kuid kokkuvõttes on kõik võlad alati ära klaaritud. Pareiko asja täpsemalt lahata ei soovinud: «See jutt vastab tõele. Aga sellest on juba küllalt räägitud ja seega rohkem sellest rääkida ei tahaks.»

Samas pole Volga tabeliseis tänavusel hooajal eriti kiita ja hooaja lõpus tuleb eelkõige võidelda selle eest, et kindlustada ka tulevaks hooajaks koht kõrgemas seltskonnas. 20 vooru järel hoitakse 18 punktiga 12. kohta, mis tagaks veel viimasena otse kõrgliigasse püsima jäämise.

«Üldseisu vaadates tuleb tõdeda, et hooaja lõpus tulevad meie jaoks rasked viimased kümme vooru ning ees ootavad mitmed tähtsad kohtumised lähikonkurentidega. Praegu oleme selles seisus, et kõik sõltub ikkagi eelkõige meist endist,» sõnas Pareiko. Sõlmitud lepingupikendus ei sisalda punkte, mis võib juhtuda, kui klubi peaks langema esiliigasse: «Sellist klauslit ei ole. Sellest ei taha mõelda, et langeme välja. Olen kindel, et jääme ikkagi püsima – meil on selleks vaja koguda umbes 30 punkti. Peame järgmiste mängudega kindlasti skoori kasvatama.»

Lisaks sellele on Eesti koondislase sõnul tihe ka klubisisene konkurents – väravavahtidest noolivad mänguminuteid ka venelased Artur Nigmatullin ja Mihhail Komarov. «Konkurents on suur ja teised väravavahid on tugevad. Kui tulevad kaotused ja mulle lüüakse palju väravaid, siis võib juhtuda, et ühel hetkel ei ole ma olukorras n-ö favoriit. Mina pean näitama, mida oskan, ja andma endast maksimumi,» sõnas Eesti koondise esiväravavaht.

Kiitus Pehrssonile

Pareiko lepingupikendus on kindlasti hea uudis ka jalgpallikoondise fännidele, kuna juba sügisel saab alguse 2016. aasta EM-valiksari ja on oluline, et põhimehed ei peaks enda pead liigselt vaevama klubiotsingutega ja saaksid keskenduda mängimisele. Gibraltariga peetud võiduka sõpruskohtumise järel on väravavahil uue peatreeneri Magnus Pehrssoni aadressil öelda kiidusõnu.

«Esimesed muljed on positiivsed. See on hea, et ta ei hakanud toimivaid asju lõhkuma, vaid otsib kohti, kus on võimalik juurde panna,» hindas Pareiko temaga samaealist koondise peatreenerit. «Taktikalist poolt oli väga palju. Ta on väga täpne mees, kes tahab, et kõik teaksid väljakul, mida ja kuidas erinevates mänguolukordades teha. Võib öelda, et tegemist on treeneriga, kes teab, mida on vaja teha, ja siit tuleb nüüd meil meeskonnana samm-sammult edasi minna.»


Sergei Pareiko

Positsioon: väravavaht

Sünniaeg: 31. jaanuar 1977

Klubikarjäär:

•    1993–1997 Tallinna Sadam

•    1998–1999 Casale (Itaalia)

•    1999–2000 Maardu Levadia

•    2001–2004 Volgogradi Rotor (Venemaa)

•    2005–2010 Tomski Tom (Venemaa)

•    2011–2013 Krakowi Wisla (Poola)

•    2013–... Nižni Novgorodi Volga (Venemaa)

Mänge Eesti koondises: 54

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles