Veerpalu: adrenaliini lõi sisse ja vere maitse sain suhu

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumäel toimuvatel murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistlustel võitis 15 kilomeetri klassikadistantsi Andrus Veerpalu, kes esindab Pärnumaa Jõulu suusaklubi.
Jõulumäel toimuvatel murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistlustel võitis 15 kilomeetri klassikadistantsi Andrus Veerpalu, kes esindab Pärnumaa Jõulu suusaklubi. Foto: Ants Liigus

Jõulumäel 15 km klassikasuusatamises Eesti meistriks kroonitud Andrus Veerpalu avaldas pärast võistlust, et isegi tippsportlasena ei viibinud ta jaanuaris ja veebraris nii palju lumel, kui nüüd kasahhi Aleksei Poltoranini suuski testides.

43-aastane Veerpalu edestas pea kõiki Eesti tänase päeva tippsuusatajaid. Neid samu mehi, kes esindasid meid ka olümpiamängudel. «Võistlus lõi adrenaliini sisse. Alguses läksin lihtsalt oma sõitu tegema. Kui aga öeldi, et olen liider, siis panin gaasi juurde. Lõpuks sain vere maitse suhu,» rääkis vanameister pärast meistritiitli võitmist. «Medal oli eesmärk, kuid kuld tuli küll üllatusena.»

Veerpalu sõnul on tema heas vormis «süüdi» olümpia eel tehtud töö Aleksei Poltoranini tiimis, kus eestlane kasahhi suuski testis. «Isegi sportlasena ei olnud ma jaanuaris ja veebruaris nii palju lumel, kui nüüd suuski testides. Mõni päev sõitsin suisa kuus tundi. Sain kõva põhja alla ja selle pealt see võit nüüd tuli,» ütles kahekordne olümpiavõitja.

Tänases sõidus järgnesid Veerpalule Karel Tammjärv (+17,2), Peeter Kümmel (+40,1) ja Raido Ränkel (+46,9).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles