Toobal: Türgis liiguvad asjad ülesmäge

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal
Kert Toobal Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti võrkpallikoondise põhisidemängija Kert Toobal (34) heidab veidi valgust Türgi võrkpallielule. Ta on mänginud terve hooaja Türgi kõrgliigaklubi Torul Gümüshane algkoosseisus, toonud põhitöö kõrvalt igas mängus kolm-neli punkti ja aidanud kindlustada meeskonnale koha maa kaheksa parema hulgas. Türgi kõrgliiga mängutase on tänu nimekatele välismängijatele igati korralik.

Kuna Toruli klubi jõudis play-offi, järeldub sellest, et eestlane sai oma ametis hakkama. Muidu poleks ta igas mängus vahetuseta väljakul viibinud. «Ma ise oma punkte ei loe. Võin julgelt öelda, et sain hakkama. Selleks mind siia võeti,» rääkis Toobal volley.ee-le.

Kõrgliigas mängib 12 meeskonda, aga arv võib juba tänavu kasvada. «Endiselt on päevakorral kahe meeskonna lisandumine, kuid sellest on siin juba mitu aastat räägitud,» teab varemgi Türgis mänginud Toobal. «Neid klubisid on tulemas vähemalt kaks, kes suudavad välja panna korraliku meeskonna.»

Türklased elavad praegu valimiste ootuses, seepärast on ootel ka suured otsused. Toobal: «Kui valimistulemused teada, selgub, mil määral klubisid toetatakse. Võimalikke nimekirju järgmiseks hooajaks hakatakse tegema aprilli keskpaiku. Seega liiguvad Türgis asjad pigem ülesmäge.»

Toobali sõnul on selliseid Türgi meeskondi seitse, kes tipptasemel tingimustes tegutsevad, lisaks kaks klubi, kel asjad samuti korras, kuigi vähem raha. «Aga nad on korrektsed,» ähendab Toobal. «Probleemseid klubisid on kolm.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles