Debüüdi teinud Venemaa imelaps jättis selja taha kolm maailmameistrit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahulolev Daniil Kvjat pärast kvalifikatsiooni
Rahulolev Daniil Kvjat pärast kvalifikatsiooni Foto: SCANPIX

Vormel-1 Austraalia GP kvalifikatsioonis sai kuningliku sarja tuleristsed 19-aastane Daniil Kvjat (Toro Rosso), keda on nimetatud Venemaa imelapseks. Kaheksanda ajaga jäi noormees rahule ning oli õnnelik, et jättis enda selja taha ka tõeliselt suuri nimesid.

Kvjatist tahapoole jäid endised maailmameistrid Kimi Räikkönen, Jenson Button ja Sebastian Vettel. Mehelt uuriti, mis tundeid selliste legendide alistamine talle pakkus. «See on väga hea tunne. Oli väga hea kvalifikatsioon. Pingutasin kõigest väest ning ei tundnud erilist pinget,» rääkis ta autosport.com-ile.

Toro Rossode jaoks oli üldse tegemist väga eduka päevaga, sest lisaks Kvjatile mahtus kaheksa hulka ka Jean-Eric vergne, kes alustab homset võistlussõitu kuuendalt kohalt. Venelase sõnul poleks kolme või nelja nädala eest keegi osanud pakkuda, et Toro Rossod hõivavad kuuenda ja kaheksanda stardikoha. «See oli positiivne üllatus. Samas teadsime, et vihmaga võime olla kõrges konkurentsis.»

Homme hommikul Eesti aja järgi kell 8 algavale võistlussõidule stardib esikohalt Lewis Hamilton Mercedesel. Esiritta sõitis ka Daniel Ricciardo Red Bullil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles