Contador ei pruugi Hispaania meistrivõistlustel grupisõidus osaleda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador
Alberto Contador Foto: SCANPIX

Rein Taaramäe pole ainus jalgrattaäss, kes riigi meistrivõistlustelt kõrvale jääb. Sarnaselt võib tegutseda ka Hispaania tuus, valitsev Tour de France’i võitja Alberto Contador.

Koos Taaramäega eile Dauphine Libere velotuuri alustanud Contador proovib seal oma uut eraldistardiratast. Avastart uue sõiduvahendiga oli edukas, sest Contador võitis 6,8 km proloogi.

Pikk eraldistart, 49 km võidusõit on kavas kolmapäeval. Kui Contador ei peaks testiga rahule jääma, osaleb ta Hispaania meistrivõistlustel ainult temposõidus ning loobub grupisõidust. Mõlemal võistlusel ta kindlasti ei stardi.

Kuigi Contador tõmbas Dauphine Liberel selga liidrisärgi, pole esikoha kaitsmine täna tema eesmärk.

«Minu vorm pole veel selline, nagu tavaliselt juulis,» lausus Contador. «See pole sõnum ainult vendadele Schleckidele ja Lance Armstrongile, vaid kõigile. Annan esmaspäeval särgi rõõmuga mõnele teisele ratturile. Esikoha säilitamine kulutab liigselt energiat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles