Laasma alistas Euroopa meistri, Lehemets ebaõnnestus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Laasma
Liina Laasma Foto: Raigo Pajula/Postimees

Portugalis Leirias toimuvatel Euroopa heitealade karikavõistlustel täna U23 vanuseklassi odaviskes hiilanud ja Eesti rekordtulemusega esikoha võtnud Liina Laasma oleks sama tulemusega võidutsenud ka naiste arvestuses.

Laasma sai teisel katsel kirja suurepärase tulemuse 63.17. Õhtupoolikul peetud naiste võistluse võitis aga Euroopa meister ja Londoni olümpiapronks sakslanna Linda Stahl, kes sai kirja 61.20. Teise koha sai Stahli kaasmaalanna Katharina Molitor 60.97ga. Kolmas oli sloveenitar Martina Ratej 59.57ga.

Õhtupoolses programmis tegi kaasa ka üks eestlane – Martin Lehemets sai meeste vasaraheites kirja 60.83, millega jäi võistlustel viimase koha. Märtsi alguses heitis ta tallinnas 65.81, isiklik tippmark on aga 2012. aastal heidetud 67.88.

Homme on Leirias võistlustules U23 naiste arvestuses kettaheitja Kätlin Tõllasson (Tartu Ü.ASK) ning vasaraheites meie koondise noorim liige, 17 aastane Anna Maria Orel (SK Leksi 44). Meestest asuvad homme starti kuulitõukaja Kristo Galeta (KJS Sakala) ning odaviskaja Risto Mätas (KJS Sakala). Individuaalarvestuses võistleb naiste vasaraheites homme ka Kati Ojaloo (KJS Sakala).

Võistkondlikud kohad selguvad kõigi võistlejate tulemusele vastava punktisummade liitmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles