Noor venelane tegi vormel-1 sarjas ajalugu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Kvjat.
Daniil Kvjat. Foto: SCANPIX

Täna Austraalias Melbourne'i ringrajal sõidetud uue vormel-1 hooaja avaetapil tegi ajalugu Daniil Kvjat, kelles sai noorim sõitja, kes F1-sarjas punkte on teeninud.

19-aastane Kvjat tegi täna vormel-1 sarjas debüüdi ja lõpetas oma Toro Rossoga kümnendal ehk viimasel punktikohal. Sellega sai temast noorim vormelisõitja, kes punkte on teeninud.

«Oli väga pingeline pärastlõuna ja oli suurepärane tunne lõpetada oma esimene sõit punktikohal,» rääkis Kvjat. «See oli meeskonnale suurepärane nädalavahetus. Kõik tegid palju tööd ja punktiteenimine oli nädalavahetusele heaks lõpuks,» lisas noor venelane.

F1 sarjas debüüdi teinud Kvjat tunnistas, et tänase sõidu juures oli ka väga raskeid aspekte. «See oli väga pikk sõit. Mu senine kõige pikem sõit oli 35 minutit, aga see oli poolteist tundi pikk. Teadsin varem, et see saab olema pikk, ja seetõttu jõin viimase joogi üsna varakult, aga sõidu viimastel ringidel oli juba üsna ränk olla,» rääkis Kvjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles