Massale otsa sõitnud Kobayashi pääses karistusest

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamui Kobayashi.
Kamui Kobayashi. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) otsustas, et täna Austraalias sõidetud vormel-1 hooaja avaetapil esimeses kurvis Felipe Massale otsa sõitnud Kamui Kobayashi pääseb karistuseta, sest tegemist oli masinast, mitte juhist tingitud veaga.

15. stardipositsioonilt alustanud Kobayashi pidurdas juba esimeses kurvis nii õnnetult, et sõitis tagant sisse üheksandalt kohalt alustanud Massale. Võistluse pidid pooleli jätma mõlemad mehed ning Williamsil sõitnud Massa nõudis FIAlt Caterhami masinat juhtinud Kobayashile karmi karistust.

Pärast juhtunu uurimist otsustas aga FIA, et Kobayashile karistust ei määrata. «Kohtunikud otsustasid, et intsidendi põhjustas tõsine tehniline rike, mis oli täielikult sõitja kontrolli alt väljas. (Caterhami- toim.) meeskonnal on palutud FIA tehnilise meeskonnaga koostööd teha, et selgeks teha vea esinemise põhjus,» seisis FIA ametlikus raportis.

Caterhami tiimi kinnitusel ilmnes rike Kobayashi masina pidurites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles