Austraalia vormelietapi korraldajad plaanivad kohtuteed: autod olid liiga vaiksed

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 sarja uue hooaja esimene etapp.
Vormel-1 sarja uue hooaja esimene etapp. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel Austraalias peetud vormel-1 hooaja avaetapi korraldajad on pahased sarja korraldajate peale, väites, et liiga vaiksed autod peletavad publikut raja äärest eemale. Oma õiguste kaitseks tahetakse koguni kohtusse minna.

Tänavuste uute reeglitega võeti V8-mootorite asemel kasutusel 1,6-liitrised V6-turbomootorid ning sellega on kadunud aastaid vormelitele omane olnud mootorimöire. «Eilsel etapil puudus seksikus, see ligitõmbav hääl,» lausus etapi peakorraldaja Andrew Westacott Melbourne’i raadiojaamale 3AW antud intervjuus. «Ma võisin terve sõidu jooksul boksiteel seista ega pidanud kordagi kõrvatroppe kasutama. Varem raputas mootorihääl sind pealaest jalatallani läbi.»

Westacotti sõnul kaalutakse koguni sarja juhi Bernie Ecclestone’i vastu kohtusse minekut. «Me maksame teatud toote eest, meil on allkirjastatud lepingud. Ja me kavatseme need väga tõsiselt üle vaadata, sest meie meelest on neid lepinguid rikutud,» lausus Westacott, kelle väitel on etappi korraldava firma juhatuse esimees Ron Walker juba Ecclestone’iga sel teemal vestelnud. «Olen päris kindel, et uuel hooajal kõlavad autod hoopis teistmoodi kui tänavu,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles