Kas Mati Alaver asub Soome koondise etteotsa?

Jaan Martinson
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver Sotši olümpial
Mati Alaver Sotši olümpial Foto: Liis Treimann

Põhjanaabrite suusajuhid on võtnud mitteametlikult Mati Alaveriga ühendust ja kutsunud teda kandideerima Soome koondise peatreeneriks. Intervjuus ajalehele Iltasanomat ei avaldanud Alaver, kellega ta sel teemal vestles. «Mitmete inimestega. Suusainimestega,» teatas Alaver. «Jutuajamine oli siiski mitteametlik.»

Alaver kinnitas ajalehele, et ei välista kandideerimist. «Soome suusatamise seis on äärmiselt põnev: Lahtis toimub kolme aasta pärast MM ja tiim on arenguvõimeline.»

Eesti legendaarse treeneri – nii Alaveri tituleeriti – pluss olevat peale kõige muu täiuslik soome keele oskus, tõdes Iltalehti. Ka olevat Alaver tänulik soomlastele, kes on Eestit palju aidanud ja kellele kuulub eestlaste võidetud tiitlimedaleist suuri kilde.

Sotšis esinesid soomlased suurepäraselt, kiitis Alaver. «Olümpia-aastal tehti väga head tööd. Teie Balotelli ehk Iivo Niskaneni edu on aken tulevikku, Aino-Kaisa Saarineni medalid läksid otse südamesse, sest ta oli hooaja alguses sügaval augus.»

Kui veel paar nädalat tagasi oli teada, et Soome koondise praegune pealik norralane Magnar Dalen lahkub, siis nüüd teatas ta soovist jätkata 2017. aasta kevadeni. Paraku vihjati suusaliidust meediale, et lepingu pikendamine Daleniga pole tõenäoline, sest valdav osa sportlastest ja hooldetiimist polevat temaga rahul.

Soomlaste seis pole just väga roosiline, sest kaks meest, keda koondise eesotsas sooviti näha – praegune abitreener Jussi Piirainen ja endine laskesuusatajate juhendaja Toni Roponen –, pole tööst huvitatud. On veel kunagine peatreener Reijo Jylhää ja B-koondise juht Ilkka Jarvaa, aga ka endine staar Harri Kirvesniemi, kellel on aga dopinguprobleem Lahti MMi päevist.

Praegu olevatki peamised soosikud Kirvesniemi, Alaver ja keegi rootslastest, näiteks Niclas Grön, kes omal ajal treenis Anti Saarepuud. Peatreener peab paigas olema aprilli lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles