Krestinov sai Briti meistrivõistluste avaetapil kaheksanda koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov.
Gert Krestinov. Foto: Erakogu

Landrake krossirajal Cornwallis toimus täna MAXXIS Briti motokrossimeistrivõistluste esimene etapp, kus oli stardis kolm eestlast Gert Krestinov, Priit Rätsep ja Erki Kahro. Parima eestlasena sai kaheksanda koha Krestinov.

Rätsep (Oakleaf Kawasaki) ja Krestinov (Apico LPE Kawasaki Racing) osalesid MX1 klassis, Krestinovi meeskonnakaaslane Kahro MX2 masinaklassis.

MX1 klassi kvalifikatsioonis oli kiireim mees motokrossi MM-il hetkel 12-ndal kohal olev britt Shaun Simpson (KTM). Krestinovi aeg oli kuues (+1,92 sek) ja Rätsepa oma kümnes (+2,91). Kaksteist kiiremat sõitjat selgitasid vormel 1-st tuttavas Superpole sõidus lõpliku paremusjärjestuse, kes saab esimesena finaalsõitudesse stardikohta valima. Selles sõidus näitas kiireimat ringiaega britt Graeme Irwing (Suzuki), kellele Simpsoni aeg jäi alla ainult 0,062 sekundit. Krestinov oli seitsmes (+2,18) ja Rätsep jälle kümnes (+4,26).

Esimese sõidu võitis MM-il 18-s olev britt Jake Nicholls (KTM), kes edestas kaasmaalasi Kristian Whatley'd (Yamaha) 2,9 ja Simpsoni 20,5 sekundiga. Eestlaste start ei läinud just kõige paremini, kui Krestinov saabus avaringilt 24. ja Rätsep 31. kohal, kuid juba järgmiseks ringiks olid mõlemad sõitjad tõusnud mitmeid kohti. Mõned ringid enne lõppu oli Krestinov tõusnud 12. kohale, kuid siis ta kukkus ja langes Rätsepa ette 15. ning sõidu edenedes kumbki eestlane oma tulemust ei parandanud. Seega olid Krestinov 15. ja Rätsep 16., eestlaste vahe oli lõpujoonel 9 sekundit.

Teises sõidus oli parim Simpson, kes edestas kaasmaalasi Nichollsi 12,3 ja Brad Andersoni (Honda) 30 sekundiga. Krestinov, kes oli esimese ringi järel alles 32. kohal, suutis end viie ringiga 18. sõita ning sõidu edenedes parandas ta pea iga ringiga enda kohta ja lõpetas sõidu 13. kohal. Rätsep sai parema stardi ja oli avaringi järel 24. Ta tõusis samuti mitu kohta, kuid siis tegi sõiduvea ja langes 33.kohale, kuid lõpuks suutis end 25. sõita.

Päeva viimase sõidu võitis jälle Simpson, Whatley kaotas talle 2,7 ja Nicholls 14,4 sekundit. Rätsep ja Krestinov olid avaringi järel 18. ja 19. kohtadel. Krestinov möödus kaasmaalasest ja oli peagi kaheksas. Sõidu lõpuosas möödus ta veel paarist konkurendist ja lõpetas sõidu kuuendana. Rätsep tegi samuti head sõitu ja tõusis juba kümnendale kohale. Kahjuks pidi ta kukkumise tõttu mitu kohta tagasi andma, kuid suutis siiski mõned kohad tõusta ja ületas lõpujoone 14. kohal.

Päeva kokkuvõttes kuulus võit 70 punktiga Simpsonile, Nicholls oli 67 punktiga teine ja Whatley (60p) kolmas.

Krestinov kogus 29 punkti ja oli kaheksas. «Kahjuks ei olnud väga edukas nädalavahetus. Esimeses sõidus kukkusin kõvasti ja sain päris palju haiget, aga sõitsin lõpuni ja lõpetasin 15. Teises sõidus olid tehnilised probleemid, sest sidur ei toiminud stardis. Kolmandas sõidus sain enamvähem stardi, tegin mõned möödasõidud ja lõpetasin kuuendana. Kokkuvõttes sain kaheksanda koha, millega ma oma eesmärki ei täitnud. Kiirus oli küll olemas, aga võistlussõitudes oleks pidanud tunnetus parem olema, et poodiumi kohtade eest võidelda,” rääkis Krestinov.

Rätsepa saak oli 12 punkti, mis andis talle 19. koha.

MX2 masinaklassis oli kvalifikatsiooni kiireim MM-il MX1 arvestuses sõitev lätlane Matiss Karro (KTM). Kahro aeg oli 23. (+6,67) ja tema Superpole, milles oli samuti kiireim Karro, sõitu ei saanud.

Karro ei andnud ka esimeses sõidus konkurentidele erilist sõnaõigust ja võitis britt Mel Pococki (KTM) ees 6,89 sekundiga.  Teise sõidu võitis samuti kindlalt Karro, kes edestas Pococki 22,2 ja britt Ben Watsoni (KTM) 23,2 sekundiga. Kolmandas sõidus võttis võidu šotlane Bryan MacKenzie (Kawasaki), kes võitis Lenoiri ainult 1,3 sekundiga.

Kolme sõidu kokkuvõttes tuli esimeseks Pocock, kes sai sama arvu punkte (68), kui Karrogi, aga et tema oli viimases sõidus paremal kohal, siis kuulus ka etapivõit britile. Kolmas oli 58 punktiga Lenoir. Kahrole kuulus 10 punktiga 19. koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles