Karm karistus: natsižesti tõttu skandaali sattunud Prantsuse tippmängijale tahetakse ülemaailmset keeldu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Anelka quenelle'i sooritamas.
Nicolas Anelka quenelle'i sooritamas. Foto: SCANPIX

Viimastel kuudel vastuolulise väravatähistamise tõttu kõrgendatud tähelepanu alla sattunud Nicolas Anelka, kes teenis Inglismaa jalgpalliliidult mitmemängulise võistluskeelu ja lahkus seejärel klubist, võib saada koguni ülemaailmse mängukeelu.

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas West Bromwich Albioni meeskonnas mänginud Anelka lõi detsembri keskel West Ham Unitedi vastu värava ja tähistas seda quenelle'i ehk žestiga, millele on omistatud juudivastane tähendus. Inglismaa jalgpalliliit (FA) määras prantslasele selle eest viiemängulise keelu ning Anelka lahkus klubist.

Portaali Sportsmole andmetel on aga Inglismaa vutiliit nüüd nõudnud Rahvusvaheliselt Jalgpalliliidult (FIFA), et Anelka mängukeeld muudetaks ülemaailmaselt kehtivaks. FIFA on kinnitanud, et on sellekohase palve saanud, aga rohkem pole olukorda kommenteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles