Aivar Kuusmaast saab täna Rapla peatreener

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa
Aivar Kuusmaa Foto: Margus Ansu

Viimased poolteist hooaega treeneritööst eemal olnud Aivar Kuusmaa allkirjastab täna lepingu Rapla korvpalliklubiga ja temast saab kohaliku TYCO peatreener. Eile õhtul kohtus ta mängijatega ja tegi nendega ka esimese treeningu.

«Lepingu allkirjastame – tundub, et asi on täiesti kindel – kolmapäeva pärastlõunal,» rääkis Kuusmaa eile. «Pidin kiiresti otsustama. Esmaspäeval helistas mulle Rapla mänedžer Jaak Karp, lõuna paiku saime kokku ja arutasime seda teemat.»

Kuna Kuusmaa otsustas Rap­la pakkumise vastu võtta, pidi ta ümber tegema oma lähipäevade plaani. Esialgu soovis ta eile sõita Tartusse, et elada kaasa hea sõbra Gert Kullamäe juhendatava Tartu Rocki otsustavale veerandfinaalkohtumisele eurosarjas. Selle asemel leidis ta end õhtul hoopis Raplas tulevast meeskonda juhendamas.

«Nädalavahetusel on juba mäng, seega tuli kohe treeningutega alustada,» märkis Kuusmaa ja lisas, et vähemalt esialgu sõlmib ta kokkuleppe käimasoleva hooaja lõpuni. «Kaugemale esialgu ei vaata. Juba pikemat aega on tuleviku mõistes õhus ka muid variante. Aga eks ma nende pooleteise kuuga saan selgema pildi, kuidas on iga päev Tallinnast Raplasse tööle sõita.»  

Erinevalt Rapla senisest peatreenerist Indrek Ruudust, kes tegutses ka klubi noortetreenerina, töötab Kuusmaa vaid Rap­la esindusega. Esialgsetel andmetel jätkab Ruut tööd noortega.

Rapla korvpalliklubi tegevjuht Jaak Karp tunnistas, et peatreeneri vahetus oli raske otsus. «Indrek on teinud palju aastaid head tööd noortega ja me hindame kõrgelt tema tööd kolme aasta jooksul ka meistriliiga võistkonnaga,» rääkis ta. «Paraku jäi aga meeskonna areng tänavu seatud ootustele alla ja me ei leidnud ühist keelt, kuidas seda veel enne hooaja lõppu muuta. Meie tabeliseis pole hea, aga võitleme viimase mängu lõpusireenini.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles