Hundil tuleb mänguaja pärast tiimikaaslastega lahingut lüüa

Jaan Martinson
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt (paremal) peab uuel hooajal uuele tasemele tõusma.
Margus Hunt (paremal) peab uuel hooajal uuele tasemele tõusma. Foto: AP/Scanpix

Nädalapäevad tagasi, kui Margus Hundi kodumeeskond Cincinnati Bengals otsustas vabaks agendiks saanud äärekaitsjale Michael Johnsonile pakkumist mitte teha ja lubas tal minna, kõlasid hurraahõiked: meie mees hakkab saama ohtralt mänguaega ja tegusid tegema! Kahjuks pole elu NFLis nii lihtne. Pigem läheb Hundil suvistes treeninglaagrites kõvaks madinaks, sest Bengals palkab-valib lähiajal paar korralikku äärekaitsjat, kes tahavad eestlasele koha kätte näidata.

Johnson oli küll Bengalsi kaitse tugisammas, ent pärast viit fikseeritud kollanoka-palgaga aastat oli tal õigus nõuda tasemele vastavat töötasu. Bengals leidis, et saab hakkama ka Johnsonita, kes turu avapäeval sõlmis lepingu Tampa Bay Buccaneersiga ning pistab viie aasta jooksul tasku 43,75 miljonit dollarit.

Tegelikult Bengalsil tuleval hooajal rahamuret pole, sest NFLi palgapiiririst ollakse 30 miljoni võrra allpool. Kuid Johnsoni lepingu pikendamise korral tekkinuks probleemid järgmistel aastatel. Tuleva hooaja lõpus saavad vabaks agendiks mängujuht Andy Dalton, püüdja A.J. Green ja veel paar staari, keda Bengals kindlasti soovib endale hoida, kuid neile tuleb hakata maksma ränka raha.

Alles siis, kui Johnson lahkus, jõudis tegelikkus fännidele ja ekspertidele kohale. Mis saab Bengalsi kaitseliinist? Kes täidab Johnsoni koha? NFLi meeskond pole Kalev/Cramo, et ostad suvalise kamba kokku ja vaatad, mis saama hakkab.

Tõsiseltvõetavaid äärekaitsjaid jäi Bengalsisse neli: Carlos Dunlap, Robert Geathers, Wallace Gilberry ja Hunt. Ses seltskonnas peaks võtmeroll kuuluma just eestlasele, kelle ülesanne oleks olukordades, kus vastased palli söödavad, mängujuhti rappida ja häirida ning sellega rünnak lõhkuda.

Kohe pärast Johnsoni lahkumisuudist hakati sotsiaalmeedias tulevikku arutama. Vaid vähesed optimistid arvasid, et muretseda ei tasu, küll Hunt tuleb ja murrab. Palju oli pessimiste: Hunt on rabe, ei saa hakkama. Valdav osa seevastu kõhkles või ässitas: noh, Hunt, sind palgates räägiti, et meenutad NFLi parimaid äärekaitsjaid, tule nüüd ja näita, mis mees oled!

Bengalsi vastne kaitsemängu treener Paul Guenther andis juba varem teada, et kavatseb Hundiga kõvasti individuaalset tööd teha. Eks Guenther vastuta ja sestap ka otsusta, kas praegused äärekaitsjad veavad välja, või...

Üks Bengalsi peamisi rahvaeksperte Josh Kirkendall kirjutas: «Ärge ajage mulle udu. Gilberry ja Geathers pole Johnsoni tasemel, saati oli Geathers eelmisel hooajal vigane, ning me ei tea, kuidas Hunt areneb.» Sellega andis ta selge vihje, et olukord on nadi.

Vabade agentide turul oli letil mitmesuguseid äärekaitsjaid, odavamaid ja kallimaid, kuid Bengals püsis vaoshoitud. Alles viiendal päeval palgati Dontay Moch, kes sai Arizona Cardinalsis mullu kolm korda platsile, kuid tegu pole väga tugeva mängija, vaid pigem treeningrühma kandidaadiga.

Eile tuli uudis, et Bengalsi juhid kohtuvad Denver Broncose äärekaitsja Rober Ayersiga, kes on tõsine tegija. Lisaks hoitakse silma peal kolmel ülikoolide paremikku kuuluval mehel: Dee Fordil, Kony Ealyl ja Aaron Lyn­chil. Kui mõni neist draftis valitakse – võimalik, et esimeses ringis – ning sõlmitakse ka leping Ayersi või mõne teise vaba agendiga, läheb Hundil vihaseks heitluseks mänguaja pärast.

Ühesõnaga, tuleb oodata maikuu teise nädalani, kui saab selgeks Bengalsi lõplik koosseis, ning alles siis võib öelda, kuivõrd  Hunti usaldatakse ja mida temalt oodatakse. Tore oleks, kui meite mehele õlale patsutataks ja öeldaks: mine ja võitle, taganeda pole kuhugi, sinu selja taga on kogu Cincinnati. Aga vaevalt nii juhtub. Pigem tuleb tal trennides tiimikaaslastega lahingut lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles