Damon Hill: Schumacheri sõnad teevad haiget, aga tal võis õigus olla

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Damon Hill.
Damon Hill. Foto: SCANPIX

Möödunud aasta viimastest päevadest alates koomas olnud endise vormelipiloodi Michael Schumacheri kunagine rivaal Damon Hill meenutas nende omavahelist võitlust.

Hilli sõnul ei lähe tal kunagi meelest Schumacheri sõnad 1994. aastal: «Hill ei ole maailmaklassi võidusõitja.» Briti sõnul avaldasid need sõnad talle tugevat mõju. «See teeb ikka veel haiget. Osa minust tunneb, et tal oli ilmselt õigus,» arutleb 1996. aastal maailmameistriks kroonitud Hill.

Muuhulgas meenutas Hill 1994. aasta viimast etappi, kus britt proovis äsja rajalt välja sõitnud Schumacherist mööduda, kuid autod põrkasid kokku. Mõlemad mehed katkestasid ning maailmameistritiitel läks sakslasele. Arvatakse, et Schumacher keeras meelega Hillile ette, et teda katkestama sundida. «Kardisõidus oli selline asi lubatud. Alguses ma arvasin, et rikkusin ise oma sõidu, kuid hiljem kordusi vaadates oli selge, et Schumacher teadis, mida ta teeb. Ta teadis, et auto pole enam korras,» meenutas Hill.

53-aastase briti sõnul ei ole nad Schumacheriga antud intsidendist mitte kunagi rääkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles