Fännid: andke F1-auto hääl tagasi!

Jaan Martinson
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

F1-vormelifännid on tigedad, sest autode hääl ei ole enam õige. Varasema kõrvulukustava müra saatel kulgenud sõiduvahendid on muutunud tasakesi törisevateks murutraktoriteks.

Asi läks pärast hooaja esimest võidukihutamist Melbourne’is sedavõrd hulluks, et GP korraldajad nõuavad vormelitsirkuse omanikelt suisa kahjutasu.

Veel mullu kuulis publik tribüünil juba kaugelt, et asfaldirakett on tulemas. Nüüd, uute V6-mootorite tõttu, saabuvad auto ja tasane põrin üheskoos.

Austraalia GP direktor Ron Walker tunnistas, et autode hääl on talle suur pettumus: «Stardisirgel istujad ei kuulnud autot enne, kui see kurvi tagant välja ilmus. Peame asja F1 bossi Bernie Ecclestone’iga selgeks rääkima. Vaiksed vormelid tähendavad ilmselgelt lepingu rikkumist ning meile tuleks maksta kahjutasu.

Meie ega fännid ei saa seda, mille eest on maksnud, ehk autode müra. Probleem, mis puudutab kindlasti ka teiste GPde korraldajaid, tuleb lahendada.»

Ecclestone ei põigelnud vastutusest kõrvale, vaid oli kriitikaga täiesti nõus. «Õudne polnud uue auto hääl, vaid see, et häält ei olnud. Mul oli õigus. Ütlesin juba ammu, et V6-mootoriga sõiduvahend ei anna hääle poolest võidusõiduauto mõõtu välja. Olen sel teemal rääkinud Rahvusvahelise Autoliiduga. Mõtleme üheskoos, mida teha. Vaatame veel paar võistlust ja siis võtame midagi ette. Me ei saa oodata tervet aastat.»

Tegelikult on kogu F1-seltskond küllaltki mures, tunnistas Ecclestone. «Rääkisin just Ferrari tiimi pealiku Luca di Montezemologa. Ta teatas, et pole iial varem saanud nõnda vihaseid kirju kui nüüd, mil rahvas kirub hääletuid autosid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles