Saksamaa meedia: Klavan peab läbirääkimisi Inglismaa klubidega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) ja FC Augsburg teevad Bundesligas edukat hooaega. Kas eestlasel võib suvel ees seista klubivahetus?
Ragnar Klavan (vasakul) ja FC Augsburg teevad Bundesligas edukat hooaega. Kas eestlasel võib suvel ees seista klubivahetus? Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas seisab kõrget mängu mängival Augsburgi meeskonnal ees raske hooaja lõpp ning seejärel ka suure tõenäosusega muutusterohke suvi. Niivõrd hea hooaja järel on Bundesliga mõistes väikeklubil raske oma põhitegijaid klubis hoida. Teiste hulgas on lahtine ka eestlase Ragnar Klavani tulevik. Kas täitub Klavani unistus ja ta liigub Inglismaa kõrgliigasse? Kohaliku meedia andmetel on selline võimalus olemas.

Augsburgi peatreener Markus Weinzierl peab lisaks tänavuse hooaja kulminatsioonile valmistuma vaikselt ka järgmiseks aastaks. Üks peamisi eesmärke on tiimis hoida Saksamaa koondislast Andre Hahni, kelle vastu tunnevad huvi mitmed liigarivaalid. Lõpliku vastuse peaks mees andma 31. märtsil. «Nii kaua, kui ma midagi muud ei kuule, arvestan et ta jääb meiega,» ütles peatreener, kelle sõnul oleks Augsburgis jätkamine hea ka mehe arengut arvestades.

Ajaleht Augsburger Allgemeine andmetel peab meeskonna keskkaitse tugitala Ragnar Klavan läbirääkimisi Inglismaa klubidega. Weinzierl ei lase ennast kuulujuttudest heidutada. «Meie mängijate lepingutes ei ole väljaostuklausleid. Kõigil on kestvad lepingud. Selles suhtes oleme rahulikud,» selgitas ta. Klavani leping Augsburgiga kestab järgmise hooaja lõpuni. Eestlane on minevikus korduvalt avaldanud, et tema suur unistus on mängida Inglismaa kõrgliigas.

Lisaks peab Augsburgi meeskonna üks tugitalasid Kevin Vogt läbirääkimisi Hamburgiga. Seal saab kindlasti otsustavaks, kas Hamburg suudab kõrgliigasse üldse püsima jääda, sest hetkel on meeskonnal käimas väga kehv hooaeg.

Weinzierl lisas, et pidevalt otsitakse klubisse ka uusi täiendusi. Saksamaa kõrgliigas hoiab Augsburg hetkel 8. kohta. Euroopa liigasse viivast kuuendast kohast lahutab hetkel vaid kaks punkti. Kui Augsburg peaks suutma Euroopasse kvalifitseeruda, siis oleks kindlasti tunduvalt lihtsam praegune tuumik koos hoida.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles