Hea hooaeg avardab Klavani võimalusi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan (vasakul).
Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan (vasakul). Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa jalgpalli suurliigades on tänavusel hooajal olnud üheks positiivsemaks üllatajaks Eesti koondise keskkaitsja Ragnar Klavani koduklubi FC Augs­burg. Alles kolmandat hooaega Bundesligas palliv meeskond on eelnevatel hooaegadel heidelnud tabeli lõpuosas, kuid tänavu on murtud end Saksamaa kõrgliiga esimesse poolde ja nii on suurenenud ka teiste klubide huvi Augsburgi põhitegijate vastu.

Eile kirjutaski Saksamaa ajaleht Augsburger Allgemeine, et Augsburgis kindlalt põhitegijate sekka kuuluva Klavani vastu tunnevad huvi Premier League’i klubid. Samas pole siin ka midagi imestada, kuna tegemist on ju tavapärase praktikaga, kus suuremad tiimid hoiavad n-ö väiksematel konkurentidel silma peal ja eduka hooaja järel üritatakse rahapakkidega paremad mängijad endale napsata.

Saksamaa meedia sõnul on lisaks Klavanile teiste klubide tähelepanu all ka Andre Hahn, Kevin Vogt ja Matthias Ostrzolek. Eesti koondislane on varem tunnistanud, et tema soov oleks mängida kunagi Inglismaal ning tema eriliseks lemmikuks on Mart Poomi kunagine tööandja Londoni Arsenal. Siiski tunnistas Klavan, et praeguse seisuga ta kuhugi liikumas ei ole, pigem on päevakorda tõusmas tema 2015. aasta suveni kestva lepingu uuendamine.

«Sportlikus mõttes läheb praegu hästi ja perele siin meeldib. Teiste klubide spekulatsioonide kohta ei oska midagi öelda,» tunnistas Klavan eile Postimehele. «Vaikselt oleme alustanud Augsburgiga läbirääkimisi uue lepingu osas. Otseselt ei taha ma kuhugi ära joosta. Augs­burgis on praegu kõik hästi.»  

Kuigi eelarve poolest kuulub Augsburg Bundesligas tagumisse ossa, on Klavani sõnul tiimis rahaasjad hästi korras ja pigem tehakse tuleviku suhtes suuri plaane. «Augsburgi meeskond on tuleviku osas hästi motiveeritud ning see motiveerib ka mind. Tiimis veedetud ligi kahe aasta jooksul on lisaks mängulisele arengule läinud edasi ka terve klubi,» rääkis Klavan. «Klubi eelarve ja rahaasjad on korras. Tähtsam on põhimängijatega lepingute pikendamine ja seda on ka tehtud. Parema meelega naudib klubi praegu sportlikku edu kui teenib mängijate pealt raha.»

Nii ei osanudki keskkaitsja eile öelda, millised klubid võiksid tema palkamise peale mõelda. Arvestades Klavani taset, tuleks üleostmise korral eestlase eest lauale laduda paar miljonit eurot (transfermarkt.de hindab Klavani turuväärtuseks kaks miljonit eurot).

«Mingi huvi võib ju kellelgi olla, aga kui üleminekuaken läheb lahti, siis räägitakse asjadest tavaliselt konkreetsemalt. Arsenal on mulle alati meeldinud ja minu unistuseks oli mängida Bundesligas või Premier League’is. Praeguseks mängin Bundesligas, ja kui on käes õige aeg ning moment, siis võiks ju Premier League’i proovida,» märkis Klavan, kes lisas, et tänavune hea hooaeg võib loomulikult tõsta teiste tiimide huvi tema vastu. «Klubidel on ikka listid mängijatest, keda jälgitakse. Nendes nimekirjades pole tavaliselt üks või kaks nime, vaid seal on ikka kümned mängijad. Täiesti võimalik, et kuulun ka mõnda listi.»

Üheksa vooru enne hooaja lõppu hoiab Augsburg Bundesligas kaheksandat kohta. Euroopa liigasse viivast kuuendast kohast lahutab neid kaks ning neljandast ehk Meistrite liigasse viivast kohast kuus silma.


Ragnar Klavan

•    Sünniaeg: 30.10.1985

•    Positsioon: keskkaitsja

•    Mänge koondises: 91

Klubikarjäär:

•    2002 – 2003 Viljandi Tulevik

•    2003 – 2005 FC Flora

•    2004 – 2005 Vålerenga (Norra)

•    2005 – 2009 Almelo Heracles (Holland)

•    2009 – 2012 AZ Alkmaar (Holland)

•    2012 – ... FC Augsburg (Saksamaa)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles