Ruut jätkab Rapla noortega ja saab U20 koondise peatreeneriks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Ruut.
Indrek Ruut. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vähemalt lähipäevil tekib Rapla korvpalliklubi treeningutel pisut ebamugav olukord. Indrek Ruut, kes tagandati teisipäeval esindusmeeskonna peatreeneri kohalt, lõpetab A-klassi poiste ja teises liigas mängiva meeskonna treeningu, kui tema endised hoolealused alustavad uue peatreeneri Aivar Kuusmaa juhendamisel oma harjutuskorda.

«Lihtne see olukord pole, aga otsustasin, et teen klubis oma noortega vähemalt selle hooaja lõpuni. Nemad pole ju tekkinud olukorras süüdi ja poiste ripakile jätmine poleks õige,» rääkis Ruut. «Mu oma poiss kuulub ka sellesse gruppi. Meil on jäänud veel 2. liiga kohamängud ja A-klassis ka mõned kohtumised.»

Ruut ei soostunud eile lahkama, mis tänavu Rap­la meeskonnaga juhtus. Ta leidis, et ühte põhjust on raske välja tuua – oma roll oli suvisel U20 EMil, komplekteerimisel ja mängujoonisel. «Põhjusi võib leida kõikjalt, kuid tegelikult olen selle hooaja üle õnnelik, sest siit saadud kogemusest on tulevikus palju kasu,» sõnas ta.

Olgu Rapla klubiga kuidas on, suvel alustab Ruut tööd Eesti U20 koondise peatreenerina. «Mulle tehti otsepakkumine ja selle kiitis heaks ka treenerite toimkond. Lõpliku otsuse teeb siiski juhatus,» märkis Ruut, kes pärast väikest pausi on tagasi ka Eesti noortekoondiste peatreeneri ametikohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles