FIFA asub uurima Venemaa ja Katari MMi poolt hääletanud ametnikke

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijate küsimustele peab vastama ka FIFA president Sepp Blatter.
Uurijate küsimustele peab vastama ka FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA peauurija Michael Garcia asub intervjueerima FIFA täitevkomitee liikmeid, kes osalised 2018. ja 2022. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri võõrustajate valimisel. Teatavasti toimub 2018. aasta MM Venemaal ning 2022. aasta MM Kataris.

MMi korraldajate valimine toimus 2010. aasta detsembris ja toonasest 24st täitevkomitee liikmest on praeguseks veel ametis vaid 11, lisaks neile püsib pukis ka FIFA president Sepp Blatter, kirjutab Sportsmail. Ülejäänud liikmed on praeguseks ameti maha pannud, saanud tegutsemiskeelu või on parasjagu uurimise all.

Garcia kavatseb järgmisena intervjueerida praeguseid FIFA täitevkomitee liikmeid, kes olid ametis ka 2010. aastal. Küsitluse eesmärgiks on pöörata tähelepanu valimisprotsessile ja uurida süüdistusi seoses võimalike eksimuste osas.

FBI on juba vaatluse alla võtnud Aasia Jalgpalliliidu ja FIFA täitevkomitee endise liikme Mohamed Bin Hammami kahtlased maksed teisele endisele FIFA täitevkomitee liikmele Jack Warnerile ja tema perekonnale. Mõlemad mehed panid FIFAs ameti maha pärast 2011. aastal ilmsiks tulnud korruptsiooniskandaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles