Kütusetüli vormel-1 sarjas jätkub: Red Bull esitas ametliku kaebuse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. Foto: SCANPIX

Red Bulli meeskonna esindaja kinnitas täna, et nende tiim esitas vajalikud dokumendid, et anda sisse ametlik kaebus selle kohta, et möödunud pühapäeval Austraalias sõidetud etapil teise koha saanud Daniel Ricciardo tulemus tühistati kütusereeglite rikkumise tõttu.

Käesolevast hooajast Red Bulliga liitunud Ricciardo finišeeris Melbourne'i ringrajal sõidetud hooaja avaetapil teisena, ent Rahvusvaheline Autoliit (FIA) tühistas hiljem tema tulemuse, sest nende hinnangul jõudis austraallase auto mootorisse terve võistluse käigus pidevalt rohkem kütust kui piiriks seatud 100 kg tunnis.

Pärast Ricciardo diskvalifitseerimist asusid FIA ja Red Bull omavahelisse sõnavahetusse, milles Ricciardo meeskond väitis, et kütusevoolu mõõtev andur näitas vale tulemust, samas kui FIA jäi endale kindlaks ja teatas, et Red Bull kasutas mõõtmiseks ebasobivat näidikut.

Hetkel pole täpsustatud, millal vastus Red Bulli edasikaevatud avalduse kohta tehakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles