Kullamäe tänas raskes seisus võidelnud mängijaid

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avamängus Tartus võitlesid korvialused jõud Vilmantas Dilys ja Egidijus Dimša, ka eilses kohtumises oli rohkelt võitlust.
Avamängus Tartus võitlesid korvialused jõud Vilmantas Dilys ja Egidijus Dimša, ka eilses kohtumises oli rohkelt võitlust. Foto: Margus Ansu

Müts maha Tartu Rocki korvpallurite ja treenerite ees! Pärast teisipäeval saadud valusat kaotust ja eurosarjast välja pudenemist suudeti eile end Leedu väikelinnas Pasvalyses nii vägevalt kokku võtta, et alistada sealne Pieno zvaigz­des 52:50 ning sammuda uhkelt Balti liiga poolfinaali. Võidule lisab väärtust teadmine, et Leedu klubi oli Balti liiga põhiturniiri võitja.

«Mul on siiralt hea meel! Usun, et see võit võttis meeskonnal veidikenegi pingeid maha,» sõnas Rocki peatreener Gert Kullamäe. «Suur tänu meestele, et nad suutsid kõvasti võidelda, sest mäng oli meie jaoks tõeliselt raske.»

Rock sõitis Leedumaale kodus saadud 13-punktilises eduseisus, kuid tugeva vastasega kohtudes ei tähendanud see kaugeltki kindlat edu. Tartlaste õnneks püsis mäng neile sobivalt väikseskoorilisena.

«Rünnaku poolest oli see väga kole mäng, kuid mõlemapoolset võitlust oli kõvasti,» kirjeldas Kullamäe. «Mehed mängisid, hambad ristis, ja võitluse käigus löödi mõnel mehel ka veri välja. Eks leedulasi kammitses esimese mängu 13-punktiline allajäämine, meie aga teadsime, et peame seda edu hoidma. Kõik see muutiski mängu väga raskeks. Aga kokkuvõttes võib öelda, et parem kole võit kui ilus kaotus!»

Rock hoidis väikseskoorilist mängu algusest lõpuni oma kontrolli all. Avaveerandi järel ühepunktilises kaotusseisus olnud tartlased said poolajaks kolme silmaga ette. Viimast veerandaega alustati aga taas viigiseisult. Kuigi Leedu klubi tuli korraks kahe mängu kokkuvõttes vaid kümne punkti kaugusele, suutis Rock mängu lõpu taas oma kasuks pöörata.

«Play-off-mängudes on kõige tähtsam punktide vahe ja see jätab mängule oma jälje,» nentis Kullamäe. «Lisaks oli mäng meie meestele vaimselt väga keeruline, sest iga mängija elas teisipäevast kaotust läbi ise enda sees ja omamoodi.»

Kullamäe sõnul ei kasutanud ta mängijate häälestamiseks mingeid erilisi nippe. Sütitavate kõnede ja eurosarja puudutavate kokkuvõtete asemel püüdis ta vahepealsetel päevadel teisipäevasest kaotusest rääkimist sootuks vältida. Tulemus näitab, et selline käik õigustas end.

Eile hilisõhtul Leedust bussiga koduteele asunud Rocki mängijad saavad täna kodus puhata, kuid juba pühapäeval kogunetakse taas treeningule, sest esmaspäeva õhtul kell 20 mängitakse kodus Balti liiga poolfinaali avamäng Prienai Tonybetiga.

«Pühapäeva õhtul tuleb meestele näidata Prienai mängu, esmaspäeva hommikul veel kerge visketrenn ja õhtul mäng,» loetles Kullamäe lähiaja tegevusi. Ta nentis, et lühikese ajaga tuleb leida rünnakutel õige rütm. «Tänane võit tuli läbi suure punnitamise, aga meie vajame seda mõnusat rütmi, millega oleme viimastel kuudel mänginud.»

Kullamäe loodab, et võit muutis mängijatel pea selgemaks ja lisas hinge uue annuse positiivsust. «Kui Balti liiga oleks ka meie jaoks selle nädalaga läbi saanud, olnuks see kõigi jaoks väga raske. Nüüd läheb aga vähemalt üks rahvusvaheline sari edasi ja see on meie jaoks väga tähtis.»

Balti liiga poolfinaalide korduskohtumine peetakse alles 8. aprillil Leedus. See ei tähenda aga tartlaste jaoks puhkust. Vastupidi – neid ootab tihe mängugraafik koduliigas. Juba kolmapäeval sõidetakse Tallinna külla Kalev/Cramole. Lisaks tuleb neil tagantjärele ära pidada neli eurosarja tõttu vahele jäänud kohtumist.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles