India prostituutide laste turniirilt otse Manchester Unitedisse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajib Boy
Rajib Boy Foto: SCANPIX

India prostituudi poeg Rajib Boy saavutas läbi üleriigilise talendiprogrammi võimaluse minna treenima Manchester Unitedi meeskonna juurde. Kui poisi karjäär peaks nüüd tuule tiibadesse saama, siis lubab ta esimese asjana oma ema punaste laternate tänavalt ära päästa.

16-aastane Rajib elab hetkel Sonagachi linnas ühetoalises korteris. Ema sissetulek on umbes 3 dollarit päevas. Rajid võttis osa üleriigilisest talendikonkursist, mille eesmärk ongi vaesetest perekondadest pärit lapsi abistada. Kokku pääseb Manchester Unitedi noortekooli juurde treenima 11 noormeest.

«Mul ei ole häbi olla prostituudi poeg,» rääkis poiss AFPle. «Ema on mu peamine inspiratsiooniallikas, kuid ma tahan ta punaste laternate tänavalt võimalikult kiiresti ära tuua.»

Boy on oma jalgpallioskused omandanud tänavatel. «Mu iidol on Cristiano Ronaldo. Ma tahan lüüa palju väravaid,» selgitas ta.

Boy talendi avastas üks kohalik treener, kes tegeleb linnas töötava 11 000 prostituudi perekondade abistamisega. Iga kahe aasta tagant korraldatakse ülemaailmset prostituutide lastele mõeldud jalgpalliturniiri, kus püütakse leida säravaid talente ja aidata neil jalgpallurikarjääri alustada.

«Ta kerkis teiste poiste seast esile – ta on väga talendikas,» rääkis treener, kelle sõnul on poisi ainsaks murekohaks lühike kasv, kuid ta teeb selle tasa oma tahtejõuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles