Michael Schumacheri elus on täna väga oluline päev

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher 1994. aastal Benettoni värvides
Michael Schumacher 1994. aastal Benettoni värvides Foto: SCANPIX

22. märts on endise vormelipiloodi Michael Schumacheri elus märgilise tähtsusega päev. Täna 22 aastat tagasi jõudis hilisem seitsmekordne maailmameister esimest korda vormel-1 sarjas poodiumile.

Benettoni rooli keeranud Schumacher lõpetas 1992. aasta Mehhiko GP Nigel Manselli ja Riccardo Patrese järel kolmandana. Neljas oli toona Martin Brundle ja viies Gerhard Berger. Esikuuiku lõpetas Ayrton Senna.

Schumacher ise aga tänast päeva tähistada ei saa, sest teda hoitakse alates eelmise aasta viimastest päevadest kunstlikus koomas. Schumacher kukkus möödunud aasta 29. detsembril Prantsusmaa suusamäel sedavõrd õnnetult, et vigastas üliraskelt oma aju.

Arstide sõnul käib hetkel sakslase koomast väljatoomise protsess, kuid keegi ei oska öelda, millal see lõpule jõuda võib. Viimaste teadete kohaselt on Schumacher kaotanud veerandi oma kehakaalust ja tema täielik taastumine muutub iga päevaga üha ebatõenäolisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles