Selver jõudis finaali lävele, Pärnu viigistas seeria

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ mängijad jäid servi vastuvõtuga hätta.
TTÜ mängijad jäid servi vastuvõtuga hätta. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Selveri võrkpallimeeskonna peatreener Avo Keel sai Eesti meistrivõistluste poolfinaali kordusmängus TTÜ vastu kaks esimest geimi rahulikult pingil istuda, sest hoolealuste esitusega võis rahul olla. Hetkeks hüppas ta püsti kurjemat häält tegema kolmandas geimis, ent õige pea võis taas rahuneda. Selver võttis kindla 3:0 võidu ning asus kolme võiduni peetavat seeriat 2:0 juhtima.

Pärast avamängus saadud 3:2 võitu oli Keel mängijatega väga rahulolematu, nüüd oli väljakul justkui uus meeskond. «Kui võrdlen trenne enne esimest ja enne teist kohtumist, siis need olid nagu öö ja päev. Suhtumine oli teine. Laupäevases trennis silm puhkas ja täna oli mängus ka tulemus näha, eks tuleb siis kogu aeg mehi torkida sel teemal,» sõnas juhendaja muiates. «Saime korraliku bloki neile ette. Tunneme üksteist läbi ja lõhki, aga TTÜ tegutsemine oli täna rohkem etteaimatav.»

Kui avakohtumine kulges mõlema meeskonna jaoks tõusude ja mõõnadega, siis teises mängus pani Selver oma paremuse maksma alates esimestest sekunditest, võites esimese geimi 25:19 ning teise 25:13. TTÜ-l ei tekkinud kahes esimeses geimis mingitki lootust, kolmas geim oli pisut tasavägisem, ent õigel hetkel oli mees omal kohal Selveri liider Hindrek Pulk ja see geim võideti 25:21. «See ongi diagonaalründaja ülesanne, need pallid maha lüüa. Mõned mehed saavad sellega hakkama, teised mitte,» kommenteeris peatreener Pulga esitust.

«Meie lõime pallid maha, nemad ei löönud ja suutsime neid serviga lõhkuda. Kolmandas geimis lasime natuke jala sirgeks,» võttis sidemängija Martti Keel kohtumise kokku. Ta kiitis meeskonnakaaslasi, ent endale raputas tuhka pähe. «Pulk, Martti Rosenblatt ja Kristjan Õuekallas olid täna tasemel, minul ja Denis Losnikovil on parandaisruumi,» lisas Martti Keel. «Loodan seeria 3:0 ära lõpetada, 2:0 on juba üsna soliidne edu,» lisas Avo Keel, kes sai taas kasutada nurgaründaja Kristjan Õuekallast, kes avamängu palaviku tõttu vahele jättis. Kogenud mees näitas end heast küljest, tegutsedes hästi nii rünnakul kui kaitses.

TTÜ oli taas suures hädas vastuvõtuga, mistõttu õiget pinget mängu ei tekkinudki. «Oleme vastuvõttu trennis väga palju harjutanud, aga välja ei tule ikka kohe üldse,» oli TTÜ peatreener Janis Sirelpuu pärast kaotust nõutu. «Võib-olla peab selle elemendi harjutamise üldse ära lõpetama,» arutles ta irooniliselt. «Nende vastuvõtt polnud ka kiita, ent nemad lõid rasked pallid maha, meie mitte. Nurka tuleb mingi lisakäik juurde saada.. Nii palju kui mina mäletan, siis alates 1995. aastast pole Eestis ükski meeskond play-offis 0:2 kaotusseisut välja tulnud, aga eks me üritame,» lisas Sirelpuu.  

Teises poolfinaalis oli Pärnu VK 3:1 üle Tartu Bigbankist ning viigistas seeria 1:1. «Meie serv töötas täna ja vastuvõtt oli samuti parem. Eks meil oli selles mängus pinget rohkem, Tartul oli üks võit juba käes,» sõnas Pärnu juhendaja Urmas Tali. Avageimi domineeris külalismeeskond, kuid Pärnu jõudis 16:20 kaotusseisust järele ning võitis 25:23. Teise geimis läks Tartu tugeva pallingu toel 15:2 ette, geim võideti 25:20. Seejärel jäi aga Tartu hätta vastuvõtul ning kaotas järgnevad geimid 20:25 ja 19:25. «Koduväljaku eelis mängis samuti rolli ning see, kuidas liidrid oma töö ära teevad. Näitasime ka üsna meeskondlikku tegutsemist,» lisas Tali. Pärnule tõid Siim Põlluäär 16 ja Kardo Kõresaar 14 punkti, Tartu edukaim oli 24 silma kogunud Renee Teppan.

Kohila naiskond võitis Balti liiga

Nädalavahetusel lõppes naiste võrkpalli Balti liiga, kus karika sai pea kohale tõsta Kohila VK. Ainsa Eesti klubina nelja sekka ehk poolfinaali jõudnud Kohila alistas seal 3:1 SK Babite ning kohtus finaalis Jelgava/LUga. Finaalis said eestlannad samuti 3:1 võidu. «Suurepärane esitus noorelt naiskonnalt, üks suur eesmärk sai täidetud,» sõnas peatreener Peeter Vahtra mängujärgselt. Merilin Salben tõi finaalis Kohilale 23 punkti (+11), Mari-Liis Graumann lisas 15 punkti (+5). «Geimilõppudes näidati head närvi, see on noorte sportlaste puhul väga positiivne. Suutsime neid serviga suruda ja edu tõi ka blokk ning meie nurgad,» lisas Vahtra, kes on Kohila naiskonna sel hooajal juba teise tiitlini viinud, detsembris võideti ka Eesti karikas. «Eesti meistritiitel on viimaseks sihiks, aga ega teised seda meile kergeks ei tee,» lisas Vahtra. PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles