Krestinov sai Inglismaal kolmanda koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov.
Gert Krestinov. Foto: Imagerich Photography

Culham Parkis toimus lõppenud nädalavahetusel UK Nationals nimelise motokrossi meistrivõistluse esimene etapp, kus eestlastest olid Pro klassis võistlemas Gert Krestinov, Priit Rätsep ja Erki Kahro.

Laupäeval toimunud kvalifikatsioonis oli esimeses grupis sõitnud Rätsepa (Oakleaf Kawasaki) aeg neljas ning Krestinovi ja Kahro (mõlemad Apico LPE Kawasaki Racing) ajad teises grupis vastavalt kolmas ja 17-s.

Laupäeval sõideti ka Pro klassi esimene võistlussõit. Rätsep sai hea stardi olles kolmas, kuid esimesel ringil langes ta paar kohta ning sõitis enamus sõidust viiendal kohal. Sõidu lõpus langes ta ühe koha ja lõpetas sõidu kuuendana. Krestinov tuli avaringilt alles 17-ndana, kuid seejärel hakkas tublilt kohti parandama, möödus ka kaasmaalasest ja treeningkaaslasest, ning lõpetas sõidu neljandana. Kahro võistlus sai kahjuks kiire lõpu, kui ta osales stardisirgel kukkumises ja sai niipalju viga, et pidi edasisest võistlemisest loobuma. Sõidu võitis britt Kristian Whatley (Yamaha) kaasmaalaste Nathan Watsoni (KTM) ja Elliott Banks-Browne (Honda) ees.

Pühapäeval toimunud teine sõit algas Krestinovile analoogselt esimesele sõidule ning kulges samuti tõusvas joones. Lõpujoone ületas eestlane jälle neljandana. Rätsep sai seegi kord hea stardi, aga langes seejärel esikümnest välja. Seejärel suutis ka tema tempot tõsta ja lõpetas sõidu kaheksandana. Esikolmiku moodustasid seekord Watson, iirlane Martin Barr (KTM) ja Banks-Browne.

Viimases sõidus tuli Krestinov esimeselt ringilt alles 21-na, kuid lõpuks suutis ta end viiendaks sõita. Rätsep sai väga hea stardi, kuid pidi sõidu paar ringi hiljem katkestama. Sõidu võitis Banks-Brown Watsoni ja lõuna-aafriklase Neville Bradshaw (Honda) ees.

Kolme sõidu kokkuvõttes kuulus esikoht Watsonile (290 p), teine Banks-Brown (280 p) ja kolmas Krestinov (250 p).

«Nädalavahetusele vastu minnes teadsin, et mulle see rada meeldib ning kiirus peaks hea olema. Kvalifikatsioonis sain enam-vähem aja, olin kuues. Esimene sõit olin korralik töötegija, tulin 17-ndalt kohalt neljandaks ja surusin ka kolmandat kohta, super sõit enda arvates! Olen lihtsalt väsinud ütlemast, et sain kehva stardi. Teine sõit liikusin samuti tagant ettepoole, kuid seekord nii lihtsalt neljas koht ei tulnud. Rada oli päev varasemaga palju muutunud ja kuna päevakava oli eelmiste päevade punaste lippude ning helikopteri tulekuga palju nihkunud, siis pühapäeva treeningud jäeti ära. Rajaga harjumiseks anti kaks ringi. Kolmas sõit võtsin sõitu palju ettevaatlikumalt, päike oli nii madalal ja rada väga ohtlikke auke täis. Lõppkokkuvõttes olen enda sooritusega rahul,» võttis oma nädalavahetuse kokku Krestinov.

Rätsep viimasest sõidust punkte juurde ei saanud ja ta oli 152 punktiga 28-s: «Nädalavahetus algas üldse minu jaoks üllatusega, kuna Red Bull Pro National sarja, kus meie meeskond plaanis osaleda, tänavu ei toimu. Selle asemel pean võistlema nüüd MX Nationalil, mille tiim võttis uueks teiseks sarjaks Maxxise kõrval. Ühesõnaga sain alles reedel kell 1 päeval teada, et pean nädalavahetusel mõlemal päeval Inglismaal sõitma, mis omakorda tähendas seda, et pidin kohe 500 kilomeetrit Belgiast Inglismaale kihutama. Laupäev oli hea, kvalifikatsioonis enda grupis neljas aeg ja stardikohta sain seitsmendana valida. Tervel nädalavahetusel olid stardid väga head ja olin stardikurvis vist kõikides sõitudes top viie seas. Esimeses sõidus oli kohaks kuues. Pühapäev oli aga kõvasti keerulisem, kuna korraldajad olid ajahädas. Hommikused trennid jäeti ära ning rajaga tutvumiseks saime ainult kaks ringi, peale mida siis kohe stardipuu taha. Pühapäevases esimeses sõidus oli sõit päris hea ja lõpetasin kaheksandana. Suureks probleemiks olid ikka käed, mis tahavad jubedalt täis minna. Kolmanda sõidu kolmandal ringil pidin aga tsikli tehniliste probleemide tõttu rajalt maha tulema. Hea nädalavahetus lõppes halvalt, aga ise elus ja terve ning mis muud, kui edasi!»

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles