Tartu Rock püsib Ühisliiga suhtes kõhkleval seisukohal

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgu pole veel selge, millistes liigades Rocki meeskond osaleb.
Esialgu pole veel selge, millistes liigades Rocki meeskond osaleb. Foto: Margus Ansu

Eile kohtusid Tartu Rocki korvpallimeeskonna juhid Ühisliiga esindaja­tega ning said pakkumise osaleda.


Meeskonda haldava Tartu Ülikooli kantsleri Andres Liinati sõnul pole mitme naaberriigi tugevamaid meeskondi ühendava liigaga liitumine sugugi võimatu, ent samas ei tunne nad seal mängimiseks otsest kibelust. «Neil on veel endigi jaoks paljud asjad ebamäärased,» põhjendas Liinat.

Möödunud nädalal rääkis juba lõppenud hooajal Ühisliigas mänginud Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa, et suure tõenäosusega osaleb uuel hooajal 16 meeskonda. Kahte alagruppi jagatuna mängitakse kodus ja võõrsil põhimõttel.

Tugevas konkurentsis annaks see hea koormuse, kuid Liinati teada valitseb võimalus, et Ühisliiga alagrupid moodustatakse regionaalsel põhimõttel. See aga tähendaks, et Tartu ja Tallinna publikul pole päris tippmeeskondade nägemiseks suurt lootust.

«Sellisel juhul mängiksime ikka Balti liigast tuttavate Žalgiriste ja Rytastega,» andis Liinat mõista, miks Ühisliiga pole nende jaoks nii ahvatlev. Samas ei maksa unustada, et Balti liigas plaanitav reform viib omakorda selleni, et Leedu tippklubid põhiturniiril ei osale.

Liinati sõnul seatakse eesmärke järgmiseks neljaks aastaks – selle ajaga soovitakse jõuda praegusest tasemest astme võrra kõrgemale.

«Tahame mängida Balti liiga võidu eest,» kuulutas Liinat. «Miks me ei võiks sellest unistada, oleme ju korra jõudnud sellele väga lähedale, tänavu jäi aga poolfinaali pääsemisest puudu vaid üks võit. Ees on küll Leedu tugevad meeskonnad, ent nendeski mängivad vaid lihast ja luust inimesed.»

Uuele tasemele jõudmiseks tegelevad Rocki juhid meeskonna komplekteerimisega.

Treeneritest on kehtiv leping Gert Kullamäega, läbirääkimised käivad Indrek Visnapuu ja Toomas Kandimaaga. Liinati sõnul osaleb Visnapuu juba meeskonna loomise protsessis. «Oleme vestelnud erinevate mängijatega. Võid kirjutada, et kõik selleteemalised kuulujutud vastavad tõele,» lausus Liinat kavalalt.

Päris paigas pole ka klubi rahalised võimalused, ent vähemalt möödunud aasta taset soovitakse hoida. See aga tähendab umbes 15 miljoni kroonini küündivat eelarvet.

Varrak otsis USAs täiendust

Lõppenud korvpallihooaja keskel Kalev/Cramo peatreeneriks tõusnud Alar Varrak viibis nädalapäevad USAs korvpallurite suvelaagris. Huvitavaid mängijaid nägi ta vähe, kuid häid ja kasulikke sidemeid tekkis kuhjaga.
«See laager, kus mina käisin, toimus esimest korda ning korraldajate huvi oli end reklaamida. Nad kandsid isegi osaliselt minu sõidukulud,» rääkis Varrak. «Kõrgetasemelisi mängijaid oli seal vähe. Võtsin küll mõne mehe kontaktid, ent esialgu ei tea ma isegi, millisele positsioonile me leegionäre vajame.»

Varrak kuulis kogenud agentide käest, et õiged laagrid toimuvad juulis Las Vegase ümbruses ning seal olevat mängijate valik lai.

«Soovitasin Kalev/Cramo klubi juhtidele, et sinna minekuks võiks raha leida,» märkis Varrak. «Tegelikult soovitan ka teiste klubide treenereil laagreid külastada. Seal näeb mängija tegelikke oskusi ja iseloomu ning värbamise riskid muutuvad väiksemaks. Kokkuvõttes tuleb see odavam.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles