Eksimus varjutas Luige hea sõidu

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Estonia
:PURJETAMISE EM TALLINNAS LASER KLASSIS, ANNE-MARI LUIK : 
Foto: Marko Mumm
Tallinn, Estonia :PURJETAMISE EM TALLINNAS LASER KLASSIS, ANNE-MARI LUIK : Foto: Marko Mumm Foto: /

Laser-klassi purjetamise EMil Tallinnas sai Anne-Mari Luik eile mõlemas sõidus 11. koha. Paraku rikkus teise tulemuse stardisaginas juhtunud intsident.


«Olen täiesti läbi külmunud. Loodetavasti läks mul nüüd hästi,» sõnas Luik pärast võistluspäeva paadisillale saabudes.

Paraku pidi neiu pettuma. Nimelt polnud eestlanna esitusega rahul EMi žürii esimees. Selgus, et Luik oli teises stardis riivanud kohtunike laeva, kuid ei läbinud kohustuslikku trahviringi. Sportlase sõnul ei märganud ta eksimust.

Luik loobus teise sõidu tulemusest ning see läks tühistamisele. Kokkuvõttes asub ta 29. kohal.

Anna Pohlak langes eilsega 24. kohalt 38. kohale. Tema lõpetas mõlemas stardis 34. kohaga.

«Ilmastikuolud on Anna jaoks rasked – ta on veel nooruke ja jõudu pole,» kommenteeris Anna Pohlaku isa Tõnis Pohlak kõigest 16-aastase tütre sõitu.

Naiste klassis hoiab pärast kuut sõitu jätkuvalt esikohta horvaat Tina Mihelic, talle järgnevad inglanna Charlotte Dobson ja soomlanna Multala Sari.

Meeste võistluses lõpetas Karl-Martin Rammo eilse teise stardi 10. kohaga. Finišis pidas Rammo võitlust seni üld­arvestuses 2. kohta hoidnud uusmeremaalase Michael Bullotiga, kuid jäi põnevas heitluses siiski tipp-purjetajale alla.

«Kodus on raske keskenduda, üritasin eelmistel päevadel liiga palju,» selgitas Rammo. Ta lisas, et seekord soosisid teda paremad tuuled, kuid start polnud kõige parem. Enda seniste võistlustulemustega Rammo rahul ei ole – tabelis asub ta 61. kohal.

Hoopis paremini läheb teisel eestlasel Argo Vooremaal, kes oli eile mõlemas sõidus 13. ning säilitas koduvetes seilates 30. positsiooni.

Meestest hoiab liidripositsiooni kahekordne maailmameister austraallane Tom Slingsby, kellele järgneb austerlane Andreas Geritzer, 3. kohal on hollandlane Rutger Schaardenburg.

Tallinnas peetava EMi peakorraldaja Ants Väinsalu sõnul lõi eilne võistluspäev regatil kaardid segi. Ta lisas, et tugevalt on esinenud horvaadid, kuid võitjaid on veel raske ennustada, sest tipptasemel sõitjaid on Eestisse tulnud palju.

Täna toimuvad Pirital viimased eelsõidud. Seejärel selgub, milliste laevastike koosseisudes keegi otsustavates sõitudes osaleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles