Vormel-1 tiimiboss: loodan, et Red Bull kaotab apellatsiooni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas osaleva Marussia võistkonna juht Graeme Lowdon avaldas lootust, et Red Bulli tiim kaotab apellatsiooni, millega vaidlustati Daniel Ricciardo tulemuse tühistamine hooaja avaetapil Austraalias.

Teise koha saanud Ricciardo diskvalifitseeriti, sest Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) hinnangul kasutas Red Bull kütuse pealevoolu reguleerimiseks sertifitseerimata andurit. Red Bulli arvates oli neil õigus seda teha, sest nende meelest on FIA poolt tarnitavad andurid ebatöökindlad ja antud juhul vigased.

Lowdoni arvates peaks tiimid aga leppima FIA tehnilise delegaadi Charlie Whitingu hinnanguga tehniliste reeglite tõlgendamise osas. «Muidu hakatakse iga viimast kui tulemust otsustama apellatsioonikohtus. Kui Red Bull võidab, avab see tulvaväravad,» sõnas Lowdon portaalile In Auto News. «Selliseid asju juhtub kogu aeg. Tegu on Charlie Whitingu hinnangutega ning kui me neist välja ei tee ja neid kogu aeg kohtus vaidlustame, siis jäämegi ühe koha peale tammuma. Väga raske on niimoodi võistlusi fännidele arusaadavalt korraldada, kui igaüks arvab, et korraldusi võib lihtsalt eirata, sest mõne muu võttega saab auto kiiremaks teha,» kritiseeris Lowdon.

FIA langetab otsuse Pariisis 14. aprillil ehk alles siis, kui sõidetud on ka hooaja teine ja kolmas etapp Malaisias ja Bahreinis. Red Bull peab seega otsustama, kas kahel järgmisel etapil kasutatakse autode juures taas standardset andurit või riskitakse sellega, et Ricciardo ja Sebastian Vetteli tulemus võidakse tühistada ka Malaisias ja Bahreinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles