Spordiminister: FIFA lubab Krimmi klubidel Venemaa liigaga liituda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Venemaa spordiminister Vitali Mutko teatas kodumaa ajakirjanikele, et tema andmetel on rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA andnud Krimmi jalgpalliklubidele Simferopoli Tavrija ja FC Sevastopol loa mängida järgmisest hooajast alates Venemaa liigas.

Ukraina võimu alt Venemaa kontrolli alla läinud Krimmis asuvad klubid lõpetavad hooaja siiski Ukraina liigas, kuid FIFAst kohtumiselt naasnud Mutko kinnitusel on põhimõtteline otsus langetatud. «Me oleme huvitatud Ukrainaga sõbralike suhete hoidmisest ja mõistagi ei hakka me nende liigahooaega seetõttu rikkuma. Hooaeg lõpeb maikuus ja siis otsustame juba, millisel kujul need kaks meeskonda Venemaa liigadega liituvad. See on juba Venemaa Föderatsiooni ja meie kõrgliiga asi,» lausus Mutko.

Uudise edastanud Reutersil ei õnnestunud FIFAlt Mutko jutu kinnituseks siiski ametlikku kommentaari saada.

Krimmi asepeaministriks määratud Rustam Temirgalijev märkis omapoolses avalduses eraldi ära Tavria, mis võitis 1992. aastal pärast iseseisvumist Ukraina esimese kõrgliigahooaja. «Olen juba alustanud ka läbirääkimisi Tavriale sponsori leidmiseks. Loodetavasti näeme sügisel, kuidas Simferoopoli meeskond mängib Peterburi Zeniti, Moskva Spartaki ja Kaasani Rubini vastu,» ütles ta.

Krimmi jalgpalliliidu presidendi Nikolai Gostjevi sõnul võib Venemaaga liitumine siiski oodatust kauem aega võta. «Tahaksime seda, aga see pole nii lihtne. Kõigepealt peab Ukraina alaliit meile vabastuskirja andma, alles siis saab meid Venemaa Jalgpalliliidu liikmeks võtta,» selgitas ta Ukraina ajakirjanikele. «Rääkisin Venemaa alaliidu presidendi Nikolai Tolstõhhiga ja loodetavasti lahendatakse olukorda 27. märtsil, kui UEFA peab Astanas koosoleku.»

Seoses Krimmi klubide lisandumisega räägitakse võimalusest kasvatada Venemaa kõrgliigas osalejate arva 16 meeskonnalt 18 peale. Sevastoopoli klubi president Aleksandr Krasilnikov kiitis mõtte loomulikult heaks. «Tahame mängida harjumuspärasel tasemel, mitte madalamasse liigasse kukkuda. Kas Venemaa liiga on valmis laienema, et meid vastu võtta? Igatahes saadame alaliitu vastava palve,» lubas ta.

21.märtsil esitas Krasilnikov seejuures palve taandada ennast Ukraina Jalgpalliliidu juhtkonnast. «Venemaa kodanikuna ei saa ma enam täitevkomitee liige olla,» selgitas ta oma kirjas. Ukraina liigas, kus mängib 16 meeskonda, hoiab FC Sevastopol hetkel 11. kohta, Tavria on 19 mängust kogunud aga vaid üheksa punkti ja asub sega 14. tabelireal. Neist tagapool on vaid Zaporožje Metallurg kaheksa punktiga ja Kiievi Arsenal, mis läks hooaja keskel pankrotti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles