Keel finaalipääsust: hea, kui ka vahetusmehed tasemel on

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Keel (nr 3).
Martti Keel (nr 3). Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti meistrivõistlustel selgus täna Kalevi Spordihallis esimene finalist, kui Tallinna Selver alistas poolfinaalseeria kolmandas mängus TTÜ 3:2. «See kohtumine oli tüüpiline play-offi mäng, neil oli selg vastu seina ja hirmus isu seeriat pikendada, meie tahtsime selle lõpetada,» sõnas Selveri juhendaja Avo Keel.

Mäng algas Selveri dikteerimisel, esimest geimi domineeriti algul täielikult – Kristjan Õuekallase serviseeriast juhiti 12:6, seejärel jõudis TTÜ punkti kaugusele 14:15, kuid Selver pääses taas eest, kuni TTÜ viigistas 21:21 ja võitis geimi 25:23. Teine geim kulges samuti kodumeeskonna juhtimisel, mindi 10:5 juhtima ja seekord edu käest ei antudki, TTÜ suutis küll vahet vähendada 10:11, ent ei enamat ja Selver võitis geimi 25:20. Kolmas geim oli kassi-hiire mäng, kus kassi etendas Selver, hoides TTÜd pidevalt mõne punkti kaugusel. Janis Sirelpuu tegi TTÜ-l mitmeid vahetusi, geim siiski Selverile 25:21 ja finaalist oldi vaid geimivõidu kaugusel.

Neljas geim tõi viimases hädas elu sisse ka TTÜ mängijatele, kes läksid 7:3 juhtima. Avo Keel vahetas Martti Keele asemel sisse sidemängija Ronald Järve ja nurgaründaja Martti Rosenblatti asemele Helar Jala. «Vahetusmehed olid kõik tublid, pinki meil on, varem selles seerias neid kasutama ei pidanud, täna oli hea, et nad olemas olid,» kommenteeris Keel. TTÜ hoidis hammastega end mängus, Keel vahetas puhkama ka diagonaal Hindrek Pulga ja tõi sisse Oliver Orava. Orav tõigi geimi lõpus mitu tähtsat punkti, ent geim siiski TTÜ-le 25:23 ja mängu saatus jäi viienda geimi otsustada.

Keel pani otsustavas vaatuses taas põhimehed platsile, vaid Martti Keele asemel jätkas Järv. «Martti mäng kõikus täna, kuidagi ei klappinud tema ja temporündaja Timo Tammemaa koostöö, seetõttu jätsin Järve ka otsustavas geimis väljakule ja ei pidanud kahetsema,» põhjendas peatreener. Vaido Veek viis TTÜ 8:6 juhtima, ent sel hoojal Schenker liiga võitjaks kroonitud Selver võitis ülipõneva lõpu 15:13 ning kogu mängu 3:2.

«Jäime taas hätta servi vastuvõtuga. Võimalik, et Selveril mängisid rolli ka eurosarjas saadud kogemused,» arutles TTÜ peatreener Janis Sirelpuu. TTÜ on pidanud läbi ajama ilma oma põhisidemängija Kusti Nõlvakuta, ent vastased ei näinud kaotuse põhjusena sugugi esiliigast üle toodud 37-aastast sidemängijat Kuldar Männilaant. «Müts maha Kuldari ees, tema taha TTÜ mäng kindlasti ei jäänud,» sõnas võitjate üks kogenumaid mehi Kristjan Õuekallas. Samal arvamusel oli ka Avo Keel. «Blokis teda vahepeal peideti, aga oma asjadega sai ta üldiselt hakkama,» ütles Keel.

Selveri finaalivastane selgub paarist Tartu Bigbank – Pärnu, seis on selles paaris 1:1. «Ise eelistan Pärnut, Paikuselt on sinna hea lähedal minna,» sõnas Paikusel elav Selveri juhendaja läbi nalja. «Meie seis on hea, saame piisavalt aega finaalseeriaks valmistuda. Mulle uus süsteem meeldib,» sõnas Keel esmakordselt nelja võiduni peetava finaalseeria kohta. Muret teeb siiski meeskonna liidri Hindrek Pulga seljavigastus. «Midagi ta seal Schenker liiga finaalturniiril ära tõmbas ja selg vajaks paari nädalat puhukust. Seda aega meil aga paraku pole,» lisas Keel.

Pulk oli taas Selveri resultatiivseim, tuues 21 punkti, Martti Rosenblatt ja Meelis Kivisild lisasid kumbki 14 silma. TTÜ-le tõi Mart Tiisaar 20 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles