Guardiola pühendas tiitli vangi mõistetud Hönessile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola viis Bayerni 24. korda Saksamaa meistriks
Pep Guardiola viis Bayerni 24. korda Saksamaa meistriks Foto: SCANPIX

Eile kindlustas Müncheni Bayerni jalgpalliklubi Saksamaa meistritiitli. Esimest korda ajaloos õnnestus kellelgi meistriks tulla juba seitse vooru enne hooaja lõppu. Peatreener Pep Guardiola pühendas meistritiitli äsja maksupettuse eest vangi mõistetud klubi ekspresidendile Uli Hönessile.

«See meistritiitel kuulub Hönessile. Tema on selle klubi kõige tähtsam inimene,» ütles Guardiola. Bayerni jaoks oli tegemist esimese meistritiitliga pärast 1969. aastat, kui Höness ei olnud klubiga otseselt seotud. Kolmeks ja pooleks aastaks vangi mõistetud legend taandus klubi presidendi kohalt 14. märtsil.

Höness liitus Bayerniga 1970. aastal mängijana. Karjääri lõppedes jätkas ta koheselt tööd klubi juhina, kus ta figureeris kuni süüdimõistva kohtuotsuseni suures maksupettuses. Guardiola on lubanud Bayerni juhendaja olla vähemalt nii kaua, kuni Höness lõpuks meeskonna juures tagasi on.

Bayern kindlustas meistritiitli eilse 3:1 võiduga Berliini Hertha üle. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles