Albert Prosa: ründaja peab lööma 20 väravat hooajal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Prosa (paremal) võitluses Alo Bärengrubiga
Albert Prosa (paremal) võitluses Alo Bärengrubiga Foto: Mihkel Maripuu

Flora jalgpalliklubi eduriviäss Albert Prosa on hooaega isuga alustanud: neli mängu ja viis väravat. Sellise saldoga troonib ta ka meistriliiga väravatekuningate eesotsas. Tõsi, hooaeg on veel noor, kuid nii Prosa kui terve Flora on näidanud kindlat mängu, mis on tõstnud klubi tiitlipretendentide hulka. Portaal jalgpall.ee küsis florakalt, millised eesmärgid tal hooajaks püstitatud on.

Kas Flora edukas algus on meeskonna jaoks üllatav olnud?

Hooaja ettevalmistusel tegime palju tööd, et hästi alustada. Pole üllatus.

Miks teil seni nii hästi läinud on?

Vara on rääkida sellest, et hästi on läinud. Kolm mängu on olnud meist nõrgematega võistkondadega, aga meie edu peitub võib-olla teaduslikumas ning professionaalsemas trennis.

Mis tiimi kõige rohkem kardad?

«Kardad» on selline suur sõna (naerab – toim.), aga eks ikka Levadia, Sillamäe, Kalju. Aga me ei karda, vaid pigem austame neid ja tahame võita.

Oled löönud nelja mänguga viis väravat. Kas oled rahul või kripeldab, et rohkem väravaid oma nimele pole saanud?

Peab rahul olema. Kindlasti tahtsin ka esimeses mängus lüüa, aga ei läinud sisse.

Mis sa arvad – mitu väravat lööma pead, et välismaal silma jääda?

Selle peale ma ei mõtle. Ma ei usu, et on mingi kindel väravatearv, mis välismaale aitaks. Praegu mõtlen, kuidas meeskonda aidata ja siis hooaja lõpus vaatame. Soov välismaale pääsemiseks on muidugi olemas, aga tahaksin pääseda sinna hea mänguga, et ma ei läheks lihtsalt pingile istuma. Minu jaoks on see väga tähtis asi. Pingil tunnen end väga halvasti ja seepärast on vaja minna klubisse, kus platsile saaks.

Millal viimati välismaal testimas käisid?

2011 aastal käisin Saksamaa 3. liigas. Seal läks hästi, aga lõpuks ikkagi otsustati, et ei saa lepingut. Siis ma olin veel Tammekas.

Florasse siirdusid koos Mait Toome ja Reio Laabusega. Kõik Tammeka mehed ning kõigil teil kolmel polnud avahooaeg kiita. Kas see üleminek oli raskem, kui arvasid?

Ma ei tea, kuidas Maidul ja Reiol oli, aga mulle sai saatuslikuks operatsioon. Hooaja ettevalmistust põhimõtteliselt polnudki ning peale seda oli raske hooajale sisse tulla, oli ju võistkonnasisene konkurents ka tugevam. 3-4 kuud läks mul vormi kogumiseks ja siis lõpuks tuli ka mänguaega. Ega võistkondade vahetus ei ole nii lihtne. Mängustiil oli ka teine, mulle oleks teistsugune sobinud.

Milline mängustiil sulle sobib?

Ma olen ründaja, kes tahab kastis või värava lähedal palli saada. Mulle sobivad tsenderdused ja läbisöödud.

Enne ütlesid, et pingil tunned end halvasti. Esimesel aastal Tartusse naasmise peale ei mõelnud?

Eks igasuguseid asju tuli pähe, aga kindlaid mõtteid ei olnud, et tahan ära minna. Sain aru, et pean ise juurde panema. Ega kedagi süüdistada ei saa, ise peab mees olema ja siis saab mängule. Esimese aasta lõpus sain enesekindluse kätte, aga siis lõppes hooaeg.

Koondises mängisid viimati 2011. aastal. Kui reaalseks pead uut koondisekutset?

Ma ei ole selle peale mõelnud. Keskendun puhtalt sellele, et klubi aidata ja kui hästi mängin, siis küll tekivad ka variandid.

Mis on mängijana sinu plussid ja miinused?

Ütleme nii, et kõige kallal on vaja tööd teha. Plussiks vast see, et väravavaist on mul olemas. Kui ma mängida saan ja kastis olen, siis ühe värava ikka ära löön. Arenguruumi on aga igal pool. Kõigega on vaja juurde panna.

Millised eesmärgid sul hooajal on? Nii isiklikus kui klubilises plaanis.

Tahaks ikka väravaid lüüa. Just selliseid, millest oleks meeskonnale kasu. Kui ründaja saab piisavalt mängida, siis ta peab lööma 20 väravat hooajal. Ma usun, et ma saan sellega hakkama, kui mulle mänguaega antakse. Meeskonnaga võitleme tiitli peale, aga peame aru saama, et oleme Eesti neljas tiim. Favoriidid me pole, aga teeme kõik selleks, et meistritiitel võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles