Ojamets 2,5 tunni pikkusest trillerist: ehk mõistame nüüd paremini, kuidas tiitliteni jõutakse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Ojamets Tartu meeskonda juhendamas.
Andrei Ojamets Tartu meeskonda juhendamas. Foto: Rein Murakas

Eesti võrkpallimeistrivõistluste poolfinaalis asus Tartu Bigbank seeriat Pärnu VK vastu 2:1 juhtima. Täna olid tartlased kodusaalis peetud kahe ja poole tunni pikkuses trilleris paremad 3:2, ülipingeline viies geim võideti 19:17.

«Töövõit, väga raske mäng. Ehk hakkame sel moel võites sellest paremini aru saama, kuidas tiitliteni jõutakse,» sõnas Tartu juhendaja Andrei Ojamets kergendunult ohates.

Tartu alustas kohtumist hästi, löödi tugevat servi ja blokk töötas. Tartu läks 12:7 juhtima ja Pärnu sellest välja ei tulnudki, avageim lõppes seisuga 25:21. Teine geim oli esimese vastand ja seda kontrollis Pärnu, haarates geimi keskel 14:11 eduseisu. Kristo Kollo ässpallingu järel jõudis Tartu 14:14 viigini, ent ohtrad servivead ei lubanud tartlastel omakorda juhtima minna. Taavet Leppiku ja Kardo Kõresaare punktid tõid Pärnule geimivõidu 25:23.

Kolmandas geimis lõi Tartu taas tugevat pallingut, Henri Treiali serviseeria viis nad 9:3 juhtima. Pärnu juhendaja Urmas Tali tegi vahetuse, tuues Siim Põlluääre asemele mängu Edgar Maieri. Kui Tartu oli juba 14:4 ees, vahetas Ergo Sartakov välja ka serblasest sidemängija Luka Cubrilo. Geim tartule 25:12. «Tali võttis kolmandas geimis mängu lagunedes oma põhimehed välja ja nad suutsid end tänu sellele neljandas geimis uuesti kokku võtta. Ütlesin seda ka oma meestele, et pärast nii kehva mängu tuleb Pärnu järgmises geimis uue hingamisega, ent see on alateadlikult ikka peas ja siis jäime meie omakorda hätta,» kommenteeris Ojamets.

Neljandas geimis sai Pärnu servi hästi kätte ja haarati 12:8 ja 18:13 edu. Tartu püsis paari-kolme punkti kaugusel, kuni jõuti 21:21 viigini ja mindi ise 23:22 ette. Tartu eksis otsustavatel hetkedel koguni neli korda serviga ja Pärnu võitis geimi 28:26. «Neljandas geimis võitlesime end suurest kaotusseisust mängu tagasi, kuid eksisime neli korda servil, see on lubamatu. Viies geim oli loterii, oli ka palju kohtunikega vaidlemist, ent mina sundisin end rahulikuks. Lõpus saime neile bloki ette ja Taavi Nõmmistu tegi hea serviseeria,» lisas Ojamets.

Viies geim kulges punkt-punktis, kuni Leppiku serviseeria viis Pärnu 9:7 juhtima ja paaripunktiline edu püsis. Robert Tähe servid aitasid Tartu aga 12:12 viigini. Leppiku rünnakud viisid Pärnu 17:16 ette, ent siis servis ta ise võrku. Eksimusi tuli mõlemalt poolt, kuni 18:17 sai ette Tartu ja blokipunkt tõi Tartule lõpuks 19:17 võidu. «Pärnu mängu lõi ehk veidi rütmist välja ka meie sidemängijate vahetus, kui Andres Toobali asemel sekkus Artis Caics,» lisas Tartu juhendaja.

Tartu poolel oli 26 punktiga resultatiivseim Robert Täht, Taavet Leppik tõi Pärnu poolel 21 silma.

Seeria neljas kohtumine peetakse juba reedel kell 19:00 Pärnus. Selle paari võitja kohtub finaalis tiitlikaitsja Tallinna Selveriga, kes sai poolfinaalis 3:0 jagu TTÜ meeskonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles