Rumalus maksis Rockile valusalt kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki leedulasest tsenter Vilmantas Dilys (mustas) arvas, et kalevlane Frank Eleger tegi talle selles olukorras vea. Kohtunikele polnud emotsionaalne karjatus meeltmööda ja nad kostitasid teda tehnilise veaga.
Rocki leedulasest tsenter Vilmantas Dilys (mustas) arvas, et kalevlane Frank Eleger tegi talle selles olukorras vea. Kohtunikele polnud emotsionaalne karjatus meeltmööda ja nad kostitasid teda tehnilise veaga. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallitippude Kalev/Cramo ja Tartu Rocki vastasseisud pakuvad alati pinget ja põnevust ka mängudes, kus midagi suurt kaalul ei ole. Eilne päev ei olnud selles mõttes erand. Kalev oli suurema osa kohtumisest domineeriv pool, matši lõpu eel pääses ka Rock korraks juhtima ja eeldada võis ülimalt põnevat lõppu, kuid tegelikult sai otsustavaks 2.53 enne kohtumise lõppu aset leidnud hetk, mil Rocki korvialune jõud Vilmantas Dilys teenis kohtunikuga pahandamise eest rumala tehnilise vea.

«See oli väga valus – kusjuures Dilyse jaoks kipuvad sellised tehnilised vead juba tavaliseks saama. Eesti meistriliigas ei möödu viimasel ajal mängugi, kus ta ei teeniks tehnilist viga,» sõnas Rocki peatreener Gert Kullamäe. «Olen temaga sellest mitu korda rääkinud, aga kasu pole olnud. Loodetavasti on seekordsest reageeringust kasu.»

Kalev võttis eelnimetatud olukorrast maksimumi ja tegi n-ö kuuepunktilise rünnaku. Sellest hetkest peale enam tagasi ei vaadatud ning saadi koduse suure konkurendi üle magus 87:77 võit. Pärast kohtumist oli patuoinaks osutunud Dilys niivõrd pettunud, et ühtegi kommentaari ta anda ei soovinud.

Dilyse tehnilist viga pidas murdeliseks ka Kalevi peatreener Alar Varrak. «Seda olukorda ma täpselt ei näinud, kuid kohtunikud lubasid kogu mängu jooksul korvi all päris jõulist võitlust. Mulle isiklikult see meeldib, nii vilistatakse ka Ühisliigas,» rääkis ta.

Kalevi jaoks on mängud rahvusvahelistes sarjades selleks aastaks mängitud ja nüüd saabki keskenduda vaid kodusele liigale. «Selles suhtes läks täna hästi, et võitlus põhiturniiri esikoha eest kestab edasi,» rõõmustas Varrak. «Loodetavasti me enam kusagil ei väärata ja põhiturniiri võit otsustatakse meievahelise viimase kohtumisega.»

Kalevi peatreeneri sõnul on meeskond viimasel ajal hakanud üha paremini mängima. Ta meenutas kahjutundega Ühisliiga viimast kohtumist, kus võõrsil kaotati kahe punktiga Vilniuse Lietuvos Rytasele, kuid samas tundis rõõmu eilse võidu üle.

«Ma ei taha hakata tooma lolle vabandusi, kuid talvel oli meil tõesti raske seis – mehi tuli ja läks ning treenerid ei teinud võib-olla kõige targemaid otsuseid ja mängupilt polnud kõige parem. Märtsis oleme aga tegutsenud juba päris korralikult ja võib öelda, et oleme sammu edasi astunud. Mängu on taas tekkinud hea rütm.»

Kullamäe jättis kohtumise alguses tavapärase algviisiku pingile ja alustas nendega, kes tavaliselt vahetusest sekkuvad. «Minu enda jaoks pole väga oluline, kes mängu alustavad. Kasutan igas mängus kümmet meest ja kõik nad on valmis meeskonda maksimaalselt aitama,» selgitas Kullamäe. «Seekord soovisin alustada meestega, kellel värskemad jalad, ja midagi ära see küll ei rikkunud. Meil tuleb väga tihe mängude graafik ja üks meie eesmärk on nende jooksul palju eksperimenteerida. Näiteks seekord mängisime hästi palju maa-ala kaitset.»

Kullamäe suhtus eilsesse mängu tavapärasest rahulikumalt, vaid harvadel hetkedel tõusis ta toolilt püsti. «Mängud Kaleviga on alati olulised, kuid viimased kohtumised on röövinud päris palju energiat ja emotsiooni, seepärast olin seekord rahulikum,» sõnas ta.

Viimasel ajal tiheda mängugraafikuga kohanema pidanud Rock on endiselt konkurentsis Balti liigas, kus poolfinaali avamängus kaotati Prieniaile kahe silmaga. «Peame oma rünnaku käima saama. Täna (eile) oli seis juba parem kui eelmistes kohtumistes,» vaatas Rocki korvialune jõud Janar Talts lootusrikkamalt tuleviku poole. «Samas täna (eile) ei olnud ka nii tihe kaitse vastas. Ka meil olid omad probleemid. Lauavõitluses oli [Frank] Elegari vastu raske.»

Eesti meistrivõistlustel tõusis Kalev tänu tartlaste alistamisele 25 võidu ja kahe kaotusega tabeli liidriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles