Hull plaan: jalgratta trekisõidu võiks viia taliolümpia programmi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trekisõidu MM Kolumbias.
Trekisõidu MM Kolumbias. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgrattaliidu (UCI) president Brian Cookson tuli lagedale eriskummalise plaaniga – mõned suveolümpia alad võiks nende elujõulisuse säilitamiseks ümber tõsta hoopis taliolümpiamängude võistluskavasse.

«Miks peab taliolümpia toimuma tingimata lumel või jääl?» küsis Cookson BBCle antud usutluses. «Kui suveolümpia puhul on probleem selles, et alasid on liiga palju, võistlejaid on liiga palju, võistluspaiku on liiga palju ja nii edasi, miks ei võiks me siis mõne siseruumides toimuva ala, millega niikuinii tegeletakse peamiselt põhjapoolkera talvekuudel, hoopis taliolümpiamängudele üle viia?» arutles ta. «Võtame näiteks judo või sulgpalli… Ja miks mitte ka trekisõidu?»

Cooksoni pakutud lahendus võib kõlada kummaliselt, ent selle tagamaad on mõistetavad – suveolümpiamängude programm on paisunud niivõrd suureks, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee peab otsima võimalusi selle kärpimiseks. Ehkki on selge, et rattasporti keegi olümpiakavast välja ei viska, jagati viimati Londonis medaleid 18 erineval distantsil. Just selles osas võib ROK ka rattaspordile kärpekäärid sisse lüüa. Cookson tahab aga olümpiale tuua veel ühe ala – Euroopas populaarsust koguva cyclo-cross’i ehk tavaliselt mudasel rajale toimuva võistluse, mis koosneb pooleldi rattasõidust ja pooleldi krossijooksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles