Brasiilias toimuvat jalgpalli MMi võib tabada totaalne kaos

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilias on paljud kohalikud MMi korraldamise vastu, kuna see on muutunud nende riigi jaoks liiga kulukaks.
Brasiilias on paljud kohalikud MMi korraldamise vastu, kuna see on muutunud nende riigi jaoks liiga kulukaks. Foto: SCANPIX

12. juunil antakse avalöök Brasiilias toimuvale jalgpalli MMile, kuid samas kardavad Ladina-Ameerika lennufirmad, et MM võib paljude fännide jaoks kujuneda tõeliseks katsumuseks.

Eurosport kirjutab, et Brasiilia lennujaamad on niigi ülerahvastatud ning MMi ajaks riiki saabuvate fännide hordid muudavad olukorra veelgi hullemaks. Nii ennustasid lennufirmad, et MMi ajal võib saada üsna tavapäraseks see, et fännid ei jõua mängudele, kuna lennukid ei suuda graafikust kinni pidada.

«Probleem saab olema lihtsalt selles, et lennukitel ei ole kuhugi maanduda. Seetõttu on võimalikud olukorrad, kus lennukid tiirlevad tundide kaupa lennujaama kohal,» sõnas Kolumbia lennufrma Avianca brasiillasest omanik German Efromovich.

«Seejärel tuleb võib olla lennata hoopis 300 km kaugemal asuvasse lennujaama. Sealt pannakse fännid aga busside peale ning mängupaika jõuavad nad sellisel juhul alles pärast kohtumise lõppu,» lisas ta.

Lennufirmade juhid kardavadki, et nemad langevad sellisel juhul fännide pahameele alla ning neid hakatakse süüdistama logistilistes probleemides. «Ma ei oska öelda, kes võidab MMil kohtumisi, kuid tean, et lennufirmad kaotavad MMiga,» teatas Latam Airlines’i tegevjuht Enrique Cueto.

Lennufirmad on juba avaldanud muret, et neid võivad oodata ees Brasiilia valitsuse trahvid seoses hilinenud lendude ja kaotatud pagasitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles