Kipsis jalg muudab EMi Mihkel Kuke jaoks küsitavaks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis nädalat kipsis jala ja karkudega ringi käima pidav Mihkel Kukk veedab praegu aega oma kodukohas Jõgeval.
Viis nädalat kipsis jala ja karkudega ringi käima pidav Mihkel Kukk veedab praegu aega oma kodukohas Jõgeval. Foto: Margus Ansu

Odaviskaja Mihkel Kukk rassis teisipäeva õhtul metsas treeningul, kui jalg sattus joostes kivile ja pöida läbis valu. Arstide diagnoos oli halastamatu: pöialuus on mõra ning jalg tuleb viieks nädalaks kipsi panna.



Viis nädalat – eriti veel keset suve – on odaviskaja jaoks pikk aeg. Kui aga arvestada sellega, et Barcelonas toimuva kergejõustiku EMini on jäänud seitse nädalat, võiks nõrgema närvisüsteemiga inimene lootusetuna näivas olukorras lihtsalt käega lüüa ja murest murduda.
Kuid mitte Kukk! Tänavu 79.59 visanud mees pole EMi mõtet kaugeltki maha matnud.

«Jõusaalis käin kindlasti edasi ja loodan, et saan varsti ka veidikenegi oda toksida. Võin ju vahepeal korraks kipsi maha ka võtta,» rääkis ta uljalt, ent säilitas ka reaalsustunde. «Joosta ma muidugi sellise jalaga ei saa.»

Tänavuste tulemuste põhjal Eesti esinumbriks olev Kukk oli täitnud kõik EMile sõiduks vajalikud nõudmised. Mullu viskas ta oda 81.21, tiitlivõistluse norm oli ületatud tänavugi. Kuidas jalg paraneb ning millisesse vormi ta veel tõusta jõuab, ei oska ennustada ta ise ega vaevalt ka keegi teine.  

Kuid mida tegi Eesti viimase paari aasta stabiilseim odamees metsas? Vastus on lihtne: treeninguplaan nägi ette jooksu mäkke, staadioni siledal pinnasel on sellist harjutust sooritada aga mõistagi võimatu. Nii ta saatusliku kivikese otsa sattuski.

«Astusin nii õnnetult, et kogu keha raskus jäi ühele jalale ning kivi omakorda jala alla,» kirjeldas Kukk juhtunut. «Arstide sõnul oli mul selles kohas ilmselt juba varem väike väsimusmurd, nüüd aga sattus kivi õigesse kohta ja mõra tuli sisse.»

Päev pärast õnnetust oma Jõgeva kodus viibinud Kuke hääl oli reibas ning suurt pettumust polnud ta jutus tunda. Ilmselt oli see siiski vaid petlik mulje ja odamees suutis emotsioone hästi varjata.

«Arstide otsust kuuldes oli mõistagi väga halb tunne,» nentis Kukk. «Kuid midagi pole parata, pean juhtunuga leppima.»

Heiko Väädi juhendamisel harjutava Kuke jaoks on kogu hooaja algus olnud ebameeldiv. Kahel võistlusel on ta saanud kirja mingigi tulemuse, kuid näiteks möödunud nädalal otsustas ta Gustav Sule mälestusvõistlusel viskamisest loobuda.

Toona põhjendas ta seda valutava kannakõõlusega, pealegi sadas Tartus vihma ning sellistes oludes ei soovinud ta haige jalaga riskida. Järgmised paar nädalat pidigi ta pühenduma ainult treeningutele. «Kannakõõlus pole veel samuti täielikult paranenud,» märkis Kukk. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles