Jokker ja lisakäigud viisid Tartu finaali

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Rikberg kallistab jokkeriks osutunud Karl Jaanit.
Rait Rikberg kallistab jokkeriks osutunud Karl Jaanit. Foto: Tairo Lutter

Pärnu võrkpalliklubi peatreener Urmas Tali lõi poolfinaalseeria kolmanda kohtumise lõpus vihaselt mängupalli jalaga saali lakke, äsja oli saadud napp 2:3 kaotus. Kaks päeva hiljem peetud samas taktis kulgenud ja taas kaotusega lõppenud mängu lõpus oli emotsionaalne mees vaikne. Eesti võrkpallimeistrivõistlustel sai selgeks teine finalist, kui Tartu Bigbank alistas Pärnu 3:1 (18:25, 25:22, 22:25, 23:25) ning võitis seeria mängudega 3:1.

«Nii kohutava vastuvõtuga ei saa mängida. Tartu rünnak oli parem, serv oli parem. Meil ei tule oma asjad lihtsalt välja. Nüansid…» sõnas Tali pettunult. «Meie mängu iseloomustasid kogu seerias väga suured kõikumised. Tartul on alati olemas keegi, kes esile tõuseb. Kui Renee Teppanil ei õnnestu, õnnestub Robert Tähel, ja kui temal ka mitte, siis täna tuli Karl Jaani ja lõi vajalikul hetkel pallid maha. Meil pole sellist meest,» lisas Tali.

Tartut tabas mängu eel tagasilöök, sest põhisidemängija Andres Toobal vigastas soojendusel reielihast ja pidi kaasa elama pingi pealt, jättes peatreener Andrei Ojametsa ühest käigust ilma. «Saime ka selle murega hakkama. Vahetused tõid taas vajaliku muudatuse ja lõpus tegi kõige otsustavamal hetkel oma ära ka Kristo Kollo, see näitab mängija kohta nii mõndagi,» sõnas Ojamets. «Kolmas mäng võttis meil pingeid maha ka, täna olime tunduvalt paremad. Hooaja eel välja käidud pool-lubadus on täidetud – jõuda finaalidesse, seda oleme nüüd suutnud. Loodan, et suudame finaalis ka edu saavutada. Selveril on kaval peatreener ja noored, ent väga kogenud mängijad, lisaks «vanad kalad» Kristjan Õuekallas ja Martti Rosenblatt ja eurosarjakogemus. Aga oleme valmis,» lisas Ojamets.

Kohtumine algas väga tasavägiselt, pärast punkt-punkti mängu pääses Tartu Kristo Kollo blokist ja Kevin Soo rünnakutest 11:8 juhtima. Tartu vastuvõtt toimis, rünnak sujus. Kardo Kõresaare serviviga andis tartlastele juba 17:12 edu ja avageim kindlalt Tartule 25:18. Teises geimis suutis Pärnu Taavet Leppiku rünnakust 8:5 juhtima minna. Pärnu puhul on palju räägitud meeskonna liidri, nurgaründaja Andrus Raadiku puudumisest, kes murdis Schenkeri liiga finaalturniiril kämblaluu ning ei saa sel hooajal enam väljakule tulla. Teda asendav Taavet Leppik sai nii kolmandas kui neljandas kohtumises suurepäraselt hakkama, olles meeskonna resultatiivseim. Võimalik, et hooaja pikima pallivahetuse lõpetas Pärnu blokk, viies nad ette 11:8. 13:17 kaotusseisul võttis Oja­mets time-out’i, korduvalt on tablool seejärel viiginumbrid, ent 21:21 seisult sai kaks järjestikust punkti Pärnu ja võitis geimi 25:22.

Kolmandas geimis läks Pärnu 13:10 juhtima, Tähe ässpalling viigistas 15:15. Ojamets vahetas Kollo asemele mängu Karl Jaani. Tartlased haarasid initsiatiivi, võites geimi 25:22. «Hea, kui on sellised mehed pingilt võtta,» muigas Ojamets rahulolevalt. Neljas geim algas Pärnu poolelt hea blokiga, hoos oli Romet Priimägi, kes viis Pärnu 8:6 juhtima.

Ent Tartu pääses omakorda hästi sekkunud Jaani rünnakust ja blokist 15:12 ette. Tartu püsis paari-kolme-punktilises eduseisus ning 23 silma toonud punktimasin Renee Teppan juhtis meeskonna finaali – geim Tartule 25:23 ja kogu mäng 3:1. «Minu roll ongi selline kogu hooaja olnud, kui tuleb hästi välja, on hea,» jäi mängu üheks jokkeriks osutunud Jaani ise tagasihoidlikuks. «Oli üles-alla seeria, play-off’id siiski. Meil on suhteliselt noor ja kogenematu koosseis, ent ootused on hooaja algusest suured olnud,» lisas ta. Tartu kohtub finaalis tiitlikaitsja Tallinna Selveriga, kes sai poolfinaalis 3:0 jagu TTÜ meeskonnast. Finaalseeria algab 3. aprillil Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles