Schumacher neljandat kuud koomas, kuid mis saab edasi?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Tänaseks päevaks on seitsmekordne vormel-1 maailmameister Michael Schumacher olnud teadvuseta täpselt kolm kuud, tiksuma hakkas juba neljas. Arstid viisid sakslase pärast suusaõnnetust ravimite abil koomasse, kuid äratada pole teda suudetud. Fännid on teadmatuses, sest haiglast tulev ametlik info vastuseid ei anna.

Tekkinud on omapärane olukord, kus maailma suurimad ajalehed küsivad pidevalt arvamusi erinevatelt arstidelt, kes üldiselt Schumacheri olukorda mustades toonides näevad. Ühe võimalusena nähakse, et Schumacher on kuni surmani vegetatiivses seisundis, mõni arvab, et mees tuleb taas teadvusele, kuid püsivaid kahjustusi ei õnnestu pärast nii pikka kunstlikku koomat ära hoida. Fännidel on palutud valmis olla ka kõige mustemaks stsenaariumiks.

Arstide arvamustele järgneb omakorda aga Schumacheri mänedžeri kommentaar, kus ta palub spekulatsioone mitte uskuda, samal ajal ise vastuseid andmata. Läheb vaid paar päeva ning Saksamaa ja Prantsusmaa meedia on välja valinud uue professori, kes vormelilegendi seisundi kohta arvamust avaldab. Need spekulatsioonid aga levivad suure lugejahuvi tõttu üle maailma.

Enne ei paista sellel surnud ringil aga lõppu tulevat, kui Grenoble’i haigla doktorid ise ametlikku infot jagama hakkavad. Olgu see siis positiivne või negatiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles