Roman Fosti ja Liina Luik parandasid poolmaratoni MMil isiklikku rekordit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õed Lily (vasakult), Leila ja Liina Luik
Õed Lily (vasakult), Leila ja Liina Luik Foto: Sille Annuk

Neli eestlast jooksid täna Taanis Kopenhaagenis poolmaratoni maailmameistrivõistlustel, neist parima tulemuse tegi Roman Fosti, kes sai kirja isikliku rekordit tähistava aja 1:05.13, mis andis talle lõpetajate seas 73. koha. 

«Tuli üle minuti parem uus isklik rekord. Varu jäi veel sisse, täiesti tühjaks ei jooksnud. Suure osa distantsist kulgesin koos lätlase, islandlase, ukrainlase ja norrakaga. Hea tiimitöö kandis vilja. Jäin jooksuga ülimalt rahule,» ütles Fosti Jooksuportaalile. Ilja Nikolajev katkestas kümnendal kilomeetril. Meestest võitis poolmaratonis maailmameistritiitli keenialane Geoffrey Kipsang Kamworor ajaga 59.07.

Eesti naistest võistlesid täna poolmaratoni MMil Leila ja Liina Luik, kes said vastavalt 45. ja 46. koha. Mõlemad läbisid distantsi ajaga 1:14.17. Liina Luige jaoks on tegemist isikliku rekordiga. «Suurt gruppi meil ei tekkinud, kellega koos algusest lõpuni joosta. Esimestel  kilomeetritel saime joosta väikese pundiga, aga see lagunes laiali. Umbes kümnendast kilomeetrist kuni lõpuni tegime Leilaga kordamööda ise ees tööd. Rada oli väga hea, üsna kiire. Ilm ka hea, suhteliselt soe, päikeseline, kohati esines vastutuul, mis väsitas, aga õnneks mitte liiga,» rääkis Liina Luik. «Viimaste kilomeetriteni olime koos, siis otsustasime finišisirgel, et ka koos lõpetame koos, käest kinni,» lisas ta.

Võistluse ajal näitas termomeeter +15 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles