Serviti kindlustas põhiturniiri võidu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra (sinistes vormides) ja Põlva Serviti
HC Kehra (sinistes vormides) ja Põlva Serviti Foto: Andres Haabu

Käsipalli Balti Liigas peeti laupäeval põhiturniiri eelviimane voor, kus Eesti klubid kohtusid omavahel Kehras. Nagu ka neljapäevases koduliiga mängus sai võidu Põlva Serviti, kes alistas HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi kindlalt 29:15.

Vigastustega kimpus olevad kehralased jäid juba 10. minutiks 2:9 taha ning kaotasid poolaja 7:16. Kodumeeskond vähendas küll teise poolaja algul vahet, kuid mängu tagasi tulla siiski ei suutnud. Serviti pani oma paremuse maksma ja võttis ülekaaluka 14-väravalise võidu. Hoolimata tulemusest pühapäevases mängus võõrsil Riihimäe Cocksi vastu kindlustas Serviti sellega ka põhiturniiri võidu.

Võitjate kasuks tegid täna skoori 11 mängijat – Ardo Puna viskas 6, Pavel Turajev 4, Priit Jõks, Henri Sillaste ja Gražvydas Sereicikas 3, Margo Pikksööt, Kristjan Muuga, Tauri Volt ja Henri Hiiend 2 ning Tõnu Jõks ja Hendrik Varul 1 värava. Kehralastest said Marko Slastinovski 5, Jürgen Rooba 3, Viktor Skrypak, David Milorodovic ja Markus Viitkar 2 ning Enrico Anton 1 värava kirja.

Tabeliseisu arvestades intrigeerivamad kohtumised toimusid Valgevenes. Tiitlikaitsja Minski SKA alistas kindlalt Klaipeda Dragunase 36:19 (19:12). Tähtmängijad Viktor Zaitsev ja Ivan Brovko viskasid võitjatele ning Evaldas Grieze kaotajatele 6 väravat.

Bresti HC Meškov sai koduplatsil jagu Minski HC Vitjazist 38:31 (22:10). Üleplatsimehena viskas Artjom Kulak kaotajate poolel 11 väravat. Selle võiduga tõusis HC Meškov tabelis neljandaks ja edestab Dragunast nüüd ühe punktiga. Finaalturniirile pääsemise nimel toimub otsustav mäng homme Brestis, kus on vastamisi just HC Meškov ja Dragunas.

Laupäevaõhtu viimases kohtumises võttis Riihimäe Cocks koduväljakul päeva ülekaalukaima võidu, alistades Riia Celtnieks/LSPA 37:19 (14:7). Soome klubi poolel said käe valgeks koguni 12 pallurit. Kristo Voika ja Teemu Tamminen viskasid 6 väravat, teistest eestlastest said Ahti Rogenbaum ja Kristo Järve kirja 2 ning Antti Rogenbaum 1 värava. Lätlastest oli parim Arturs Lazdinš 5 väravaga

Pühapäevased mängud Balti Liigas:

13:00  Bresti HC Meškov – Klaipeda Dragunas (Brestis)

14:00  HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Riia Celtnieks/LSPA (Kehras)

15:00  Minski SKA – Minski HC Vitjaz (Minskis)

16:00  Riihimäe Cocks – Põlva Serviti (Riihimäel)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles