Bottas tegi Malaisia vormel-1 etapil ebameeldivat ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: SCANPIX

Williamsi võistkonnas kihutav soomlane Valtteri Bottas tegi Malaisias Sepangi ringrajal sõidetava vormel-1 hooaja teise etapi kvalifikatsioonis sarja ajalugu, kuid kindlasti oleks soomlane selle «au» parema meelega kellelegi teisele loovutanud.

Nimelt on Bottas esimene sõitja, kes sai tänavusest hooajast kasutusele võetud süsteemi järgi enda arvele kirja karistuspunktid. Soomlasele määrati kaks karistuspunkti selle eest, et ta jäi kvalifikatsioonis jalgu Red Bulli sõitjale Daniel Ricciardole. Lisaks langetasid kohtunikud Bottase stardirivis kolm kohta tahapoole ning soomlane peab nüüd rajale minema alles 18. stardiruudust.

Ebaõnn tabas Bottast ka hooaja avaetapil Austraalias, kui ta langetati esmalt käigukastivahetuse tõttu samuti stardirivis mitu kohta tahapoole. Hea stardi teinud soomlane tõusis kiirelt liidrite kannule, kuid riivas siis seina, lõhkus auto, pidi boksis käima ja kaotas kõvasti aega.

Alates tänavusest kehtiva süsteemi järgi püsivad kaks karistuspunkti nüüd Bottase arvel terve aasta. Kui sõitja on kogunud 12 karistuspunkti, tuleb tal üks etapp vahele jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles