Karl Kruuda: Portugalis on tähtsad punktid, mitte võit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda.
Karl Kruuda. Foto: Toni Ollikainen

Veebiajakirjale Automobilsport intervjuu andnud rallisõitja Karl Kruuda loodab Portugali rallil kasvatada punktiarvet, mitte ilmtingimata võitu jahtida.

Rootsi rallil lootusetuna tundunud seisust lõpuks ikkagi WRC2-klassi võitjaks kerkinud Kruuda teeb järgmise stardi neljapäeval Portugalis algaval MM-rallil. 21-aastane eestlane võistleb Portugalis kolmandat korda ning loodab eeskätt Rootsist saadud 25 punktile lisa teenida. «Ma ei jahi võitu, eesmärk on auto teel hoida ja oma sõidule keskenduda. Olen katseid videote abil palju uurinud ja õppinud ning kaks päeva enne ralli algust saan veel ühe testi teha. Võtan seda rallit väga tõsiselt,» lausus Kruuda.

WRC2-klassis võistleb Portugalis koguni 20 autot. «Ma ei tunne, et keegi minult Rootsis saadud võidu tõttu varasemast enamat ootaks, kuid pinged on suuremad,» tunnistas Kruuda. «Samas ei tohi ma lasta sellel oma sõitu mõjutada, sest niipea kui pingetel mõtlema hakkad, tulevad vead. Kasutan testi kruusatunnetuse tagasi saamiseks ja auto seadistamiseks. R5-autodega on Portugalis stardis palju kiireid sõitjaid – Jari Ketomaa ja Pontus Tidemand on kindlasti kiired. Ka Juri Protassov läheb iga ralliga aina kiiremaks,» loetles Kruuda põhikonkurente.

Koos kaasmaalase Martin Järveojaga võistleval Kruudal on Portugalist seni head mälestused – 2010. aastal tõusis ta seal JWRC sarjas esmakordselt poodiumile ning järgmisel aastal lõpetas Škoda Fabia Super 2000 roolis üldarvestuses 13. kohaga. «Portugal on lahe – mitte ainult sealsed teed, vaid ka fännid, kes on väga kirglikud ja toetavad kõiki innukalt,» kiitis Kruuda.

Portugalis sõidetakse tänavu 16 kiiruskatset kogupikkusega 339,46 km. Ralli algab neljapäeval, 3. aprillil pealinnas Lissabonis asfaldil peetava publikukatsega, millele järgneb kolm päeva katseid kruusateedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles