Ennustus põnevuse osas tabas märki

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenij Buinickij (palliga) Levadia särgis.
Arsenij Buinickij (palliga) Levadia särgis. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallimeistrivõistluste tänavuse hooaja eel räägiti kõikide favoriitide leeridest, et ees on ootamas ülimalt põnev hooaeg, kus tiitli eest hakkavad heitlema neli meeskonda. Praeguseks on mängitud viis vooru ning tabelit vaadates tuleb tunnistada, et seis on täpselt selline, nagu ennustatud.


 

Nädalavahetuse põnevuskohtumises läksid vastamisi mulluse hooaja kaks paremat, kui 2012. aasta meister Nõmme Kalju võõrustas mullust karikavõitjat FC Levadiat. Kuigi võimalusi kohtumise jooksul tekkis, kandis matš siiski mõningase ettevaatlikkuse pitserit ja lõpuks kirjutasid 0:0 viigi järel mõlemad tiimid tabelisse ühe punkti.

«Alati tahaks võita. Seekord ei löödud lihtsalt väravaid. Kui see välja arvata, et võitu ei tulnud, võib rahul olla,» tõdes Levadia juhendaja Marko Kristal pärast mängu. «Need omavahelised mängud on sellised, et midagi ära anda ei taha. Üks värav ükskõik kummalt poolt oleks mängu palju lahtisemaks ja põnevamaks teinud.»

Teist vooru järjest ühe põhikonkurendiga viiki mänginud Kalju (eelmises voorus viigistati 1:1 FC Floraga) oli sel korral lõpptulemusega tunduvalt rohkem rahul. «Tänane (laupäevane) mäng oli ühtlasem ja ei olnud sellist ärakukkumist,» võrdles Kalju juhendaja Igor

Prins. «Selles mängus oli kvaliteeti, rünnaku ülesehitamist ja olukordi rohkem. See oli hea minu jaoks.»

Talvel meeskonda mitu olulist täiendust toonud Nõmme klubi loodab ajapikku aina suuremat panust koondise poolkaitsjalt Martin Vungil. «Jaanuar ja veebruar olid tema jaoks lünklikud. Ta on mänginud aina rohkem ja kindlasti tõstab ta kvaliteeti,» usub

Prins, kes võttis laupäeval Vungi lisaminutitel puhkama. «Ta andis märku, et teda segavad krambid, ja seetõttu sai vahetus tehtud.»

Turniiritabelis jätkavad Levadia ja Kalju nüüd kaheksa silmaga vastavalt neljandal ja viiendal tabelireal. Flora reedese libastumise kasutas ära Sillamäe Kalev, kes alistas võõrsil Jõhvi Lokomotivi ja tõusis 11 silmaga tabeliliidriks. Meistriliiga uustulnuk Jõhvi on ainus meeskond, kes ei ole tänavu veel kõrgliigas punktiarvet avanud.

«Tulime kolme punkti järele. Saime kolm punkti, kõik on hästi,» sõnas pärast kohtumist Sillamäe meeskonna äärekaitsja Andrei Sidorenkov, kes vaatas samas ette ka esimese ringi viimastele voorudele, kus ootavad ees kohtumised Nõmme Kalju ja FC Floraga. «Need mängud on väga tähtsad ning valmistume samamoodi nagu igaks teiseks kohtumiseks. Kerged need mängud ei tule.»

Tänavuse hooaja punkti- ja võiduarve avas nädalavahetusel Tartu Tammeka, kes alistas Tallinna Kalevi võõrsil koguni 6:1. Võitjate poolel säras kolme tabamusega Kristjan Tiirik.

Jalgpall

5. voor: Tallinna Kalev – Tartu Tammeka 1:6, Paide linnameeskond – Narva Trans 0:0, Jõhvi Lokomotiv 1:3, Nõmme Kalju – FC Levadia 0:0.

Tabeliseis: 1. Sillamäe Kalev 11 punkti / 5 mängu, 2. FC Infonet 10/5, 3. FC Flora 10/5, 4. FC Levadia 8/5, 5. Nõmme Kalju 8/5, 6. Narva Trans 6/4, 7. Paide linnameeskond 5/5, 8. Tallinna Kalev 4/5, 9. Tartu Tammeka 3/4, 10. Jõhvi Lokomotiv 0/5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles