Kreek säras karjääri tähtsaimas mängus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek CEV Cupi karika ja medaliga poseerimas.
Ardo Kreek CEV Cupi karika ja medaliga poseerimas. Foto: Erakogu

Eesti võrkpallikoondise temporündaja Ardo Kreek krooniti laupäeva hilisõhtul Euroopa karikasarja võitjaks.

Kreek aitas Pariisi Volley kodusaalis peetud CEV Cupi teises finaalkohtumises Venemaa klubi Nižni Novgorodi Gubernijaga võidule 3:1 ning seejärel oldi paremad ka kuldses geimis. Avamängus oli venelastelt seejuures saadud kindel 0:3 kaotus.

«Emotsioonid on ülevad, see oli kindlasti minu senise karjääri tähtsaim võit ja kaalukaim tiitel,» ütleb 27-aastane võrkpallur. Tähistamine kulges tema sõnul üsna rahulikult. «Võtsin kodus prouaga klaasi veini ja meeskonnaga ka istusime veidi, aga üldiselt läks rahulikult,» sõnas Kreek, kes on olümpiavõitja Viljar Loori järel teine eestlane, kes on põhimehena võitnud Euroopa karikaturniiri.

Pariisis peetud kordusmängus võitis Kreegi tööandja avageimi 25:23, kaotas teise 23:25, võitis kolmanda geimi 25:21 ja neljanda 25:19. Euroopa tugevuselt teise sarja karikavõitja pidi seega selgitama kuldne geim, kus pariislased vastastele suurt sõnaõigust ei andnud, minnes Kreegi rünnakust 5:2 juhtima, ja kaotusseisu ei jäädudki. Neljapunktilise edu (11:7) tõi just eestlase blokk.

Oma viimase punkti lõi Kreek rünnakul 14:10 matšpalliks ja kuigi eksis seejärel ise kohe pallingul, lõpetas üks pariislaste liidreid Mory Sidibe kuldse geimi 15:11 võiduga. «Oma esitus pole peamine, kui meeskonda saadab edu, aga eks selline oluline võit maitseb ikka magusam, kui ise ka normaalselt mängid. Võin rahule jääda küll, kuigi servil eksisin lubamatult palju,» kommenteerib tempomees oma esitust.

Eestlane oli nagu tavaliselt põhikoosseisumees ja viibis platsil ka kogu kuldse geimi. 82-protsendilise resultatiivsusega kogus ta mängus 14 punkti ja lisas kolm silma ka blokist, olles sellega meeskonna resultatiivsuselt kolmas. Esimeses mängus oli Kreek toonud üheksa punkti.

Avakohtumises saadud 0:3 kaotus Pariisi meeskonda verest välja ei löönud. «Kodus-võõrsil-mängude puhul esimesel kohtumisel nii suurt rolli ei ole. Reis Venemaale oli väga pikk ja väsitav, lisaks kolmetunnine ajavahe. Asjad ei tulnud seal kõige paremini välja. Ent teadsime, et võimalus meil on, ja valmistusime kodumänguks tõsiselt,» selgitab Kreek. «Arutasime ka meeskonnakaaslastega, et kui serv välja tuleb, on kõik võimalik. Mängu ajal olime juba üsna enesekindlad. Pärast kolmanda geimi esimest time-out’i ei olnud hinges mingit värinat, et võiksime kaotada,» räägib Kreek.

Hooaega alustas Pariisi Volley Euroopa tugevaimas klubisarjas, Euroopa Meistrite liigas, kuid lõpetas alagrupiturniiri kolmanda kohaga ja langes CEV Cupile. Poolfinaalis oldi napilt kuldse geimiga üle Rumeenia klubist Constanta Tomisest, challenge-ringis saadi kahel korral jagu Saksamaa TV Bühlist, kus pallivad koondislased Martti Juhkami ja Andri Aganits.

Prantsusmaa liigas hoiab Pariis praegu kolmandat positsiooni, õige pea algavad veerandfinaalid. «Liigamängud pole viimasel ajal väga hästi läinud, hooajalõpu väsimus on peal. Aga CEV Cupi finaaliks suutis kogu tiim mõtted ühte kohta koondada. Meil on rahulik meeskond, keegi ei tõmble, treener on samuti üldiselt selline tasakaalukas mees. Omavaheline klapp on hea,» iseloomustab eestlane klubikaaslasi.

Kreegi leping kehtib veel ühe hooaja jagu. «Siin on hea mängida, praegu ei kipu küll mujale. Asjad toimivad, raha saab kätte ja linn ka ilus,» ütleb eestlane, keda pärast klubihooaja lõppu ootavad ees koondisemängud.

Hiljuti sai teatavaks, et Eesti koondise eesotsas ei jätka pärast üheksat aastat Avo Keel ja uus juhendaja tuuakse välismaalt. «Arvan, et aeg-ajalt uut hingamist tuua pole üldse halb mõte. Miks mitte vaadata, kas keegi uus suudab asju teise pilguga vaadates meestest veel midagi välja pigistada,» kommenteerib Kreek uusi tuuli koondises.

Eesti meistriliigas algab sel neljapäeval finaalseeria tiitlikaitsja Tallinna Selveri ja Tartu Bigbanki vahel. Prantsusmaal mängiv mees pole mahti saanud kodumaa liigas toimuvat kuigi palju jälgida. «Väga ei jõua end kursis hoida, kui on vaba hetk, veedan selle perega ja üritan võrkpallist eemal olla. Finaalis olevatele Selverile või Tartule ei oska küll kummalegi eelist anda. Mõlemas annavad tooni üsna noored mehed, keda mina väga ei teagi,» lisab Kreek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles