Luis Suarez näitab Cristiano Ronaldole ja Lionel Messile koha kätte?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez väravat tähistamas.
Luis Suarez väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel on maailma parimast jalgpallurist rääkides alati esmalt mainiutd FC Barcelona ässa Lionel Messit ja Madridi Reali tähte Cristiano Ronaldot. Tänavusel hooajal on sarnases hoos olnud ka Liverpooli ründestaar Luis Suarez, keda võrreldakse nüüd juba kahe eespool nimetatud mehega.

Tänavuse hooaja eel räägiti, et Suarez võib liituda Londoni Arsenaliga, kuid ründaja jäi Liverpooli ja nüüd on ta tegemas karjääri parimat hooaega. Tänu ründaja suurepärastele esitustele heitleb Liverpool praegu Premeir League’s koos Londoni Chelsea ja Manchester City’ga ka meistritiitli eest.

Mäletatavasti pidi Suarez hooaja viis esimest Premeir League kohtumist vahele jätma, kuna ta hammustas eelmise hooaja lõpus Chelsea kaitsjat Branislav Ivanovici. Seejärel on ta olnud aga pidurdamatus hoos ja Inglismaa kõrgliigas on ta tänavu 27 kohtumisega löönud 29 väravat. Seejuures tuleb märkida, et nende seas ei ole ühtegi penaltit.

Kui Suarez’ist sai nädalavehtusel ühel hooajal Premier League’s enim väravaid löönud Liverpooli mängija, siis ründaja võib enda nimele võtta ka liiga üldise rekordi. Premier League’s mängitakse alates hooajast 1992/93 ja seniseks väravarekordiks ühe hooaja jooksul on 34, milleni jõudis hooajal 1993/94 Andy Cole ja hooajal 1994/95 Alan Shearer. Liverpoolil on tänavu Inglismaa kõrgliigas pidada veel kuus kohtumist.

La Ligas on Cristiano Ronaldo tänavusel hooajal löönud 27 kohtumisega 28 väravat (neist 6 penaltist) ning Messi 24 matšiga 23 väravat (5 penaltist).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles